Ska Henrik Stenson kunna vända säsongen i en av sina absoluta favorittävlingar The Open. Vi minns ju alla 2016 // Foto: Getty Images

The Open

Stenson: “Är någonstans mellan källaren och vinden”

Sveriges första och enda manliga majorsegrare fortsätter att jaga formen i favorittävlingen.

Text: Martin Strömberg • 2021-07-15

Idag torsdag klockan 16.32 svensk tid inleder Henrik Stenson sitt 16:e Open Championship, den här gången på Royal St. George’s i sydöstra England.

Han har klarat 13 kvalgränser i sina 15 starter hittills i tävlingen, vunnit på Royal Troon 2016, och det är ingen skräll att det är en av 45-åringens absoluta favorittävlingar.

Men till årets upplaga kommer han in med en högst osäker form, ett resultatmässigt tungt år, och Stenson själv vet inte om han är fågel eller fisk den här veckan. Han har letat efter kontinuitet i det långa spelet och sökandet pågår fortfarande även om vissa ljusningar har skymtats senaste tiden. Nu senast på The Renaissance Club missade han visserligen kvalgränsen knappt men han träffade drygt 77 procent av greenerna och delar av spelet klickade bättre.

Nu är det bara lite scorer och självförtroende som ska till.

– Mitt spel är väl någonstans mellan källaren och vinden just nu, jag vet inte riktigt, säger Stenson till Svensk Golf inför The Open.

Senast The Open spelades på Royal St. George’s slutade Stenson 68:a men i år spelas banan längs engelska kanalen något annorlunda jämfört med då.

– Banan är ju inte jättehård i år men den kan säkert bli lite gulare om regnet håller sig borta. Ruffen är seg i botten så att träffa fairways och greener är ju ett vinnande koncept precis som vanligt. Banan är ju inte så lång men mer undulerad än vi är vana vid och ganska så trixig, berättar Henrik.

Efter att ha missat OS-platsen jagar Stenson nu formen för att eventuellt kunna ta en plats i höstens Ryder Cup-lag till matchen på Whistling Straits i slutet av september.

Kanske startar den resan på Royal St. George’s?

Henrik Stenson har överraskat oss förr.


Här kan ni läsa mer om svenskarna i The Open

Här hittar ni svenskarnas starttider

Här hittar ni TV-tiderna till The Open


Text: Martin Strömberg • 2021-07-15
TournyttEuropean TourHenrik StensonThe OpenTournytt
Scroll to Top