Efter ett sju timmars långt regnuppehåll kunde Nasa Hataoka äntligen lyfta segerbucklan i Marathon LPGA Classic // Foto: Getty Images

LPGA Tour

Hataoka segrare när sista ronden ställdes in

Vann avkortade tävlingen efter ihärdigt regnande.

Text: Martin Strömberg • 2021-07-12 Uppdaterad 2021-07-12

Japanska Nasa Hataoka ledde med sju slag efter 54 hål av Marathon LPGA Classic. Nu blev inte tävlingen något maraton utan regnet som föll i stor mängd under sista ronden gjorde till slut banan helt ospelbar och arrangörerna valde att till sist stryka sista ronden helt.

Prognoserna visade på fortsatt ihållande regn och eftersom nästa tävling, Dow Great Lakes Bay Invitational, inleds redan på onsdag nästa vecka fanns inget utrymme att spela klart på måndagen heller.

Resultatet efter 54 hål räknades och Hataoka segermarginal blev sju slag till amerikanskorna Elisabeth Szokol och Mina Harigae.

– Jag vet hur hårt alla människor har arbetat för att vi ska kunna spela 72 hål och jag önskar att de lyckats. Men vädret var verkligen inte med oss den här veckan, sa Hataoka, som fick sitta i sju timmar i klubbhuset innan beslutet togs.

Hataoka, som föll i särspel mot Yuka Saso i U.S. Women´s Open förra månaden, tog därmed sin fjärde seger på LPGA-touren och sin första sedan 2019. Hon ser nu i fösta hand fram mot att representera Japan i OS på hemmaplan i Tokyo i början av augusti.

– Jag ska verkligen göra allt för att vinna guldet på hemmaplan och representera alla de spelare som inte fick plats i laget, sa Hataoka.

Enda svenska spelare som var kvar i helgen, Linnea Ström, slutade på en delad 33:e plats, 13 slag bakom Hataoka.


Klicka här för att komma till slutresultatet


Text: Martin Strömberg • 2021-07-12
TournyttElisabeth SzokolLinnea StrömLPGA TourMina HarigaeNasa HataokaTournytt
Scroll to Top