Rikard Karlberg är på väg mot sin bästa tävling på länge i den här veckans Irish Open // Foto: Getty Images

Europatouren

Karlberg fyra inför sista ronden i Irland

Jagar segern och en plats i The Open.

Text: Martin Strömberg • 2021-07-03

Efter ett tungt år med bara tre klarade kvalgränser på elva tävlingar och som bäst en delad 29:e plats har Rikard Karlberg hittat formen igen.

Efter tre ronder av Irish Open är göteborgaren på en delad fjärdeplats, bara fyra slag bakom ledande australiensaren Lucas Herbert.

Sedan Karlbergs genombrott med segern i Italien 2015 och en hel del fina placeringar med en andraplats på Wentworth året efter som en av höjdpunkterna har det varit några år med tunna resultat. Nu kan det vara på väg att vända. En fin placering den här veckan kan också ge Karlberg en plats i The Open på Royal St Georges om två veckor, de tre främsta i fältet som tidigare inte är kvalificerade får varsin plats i majorn.

Karlberg följde upp andra rondens 67:a med ännu en under lördagen.

För Karlbergs spelpartner och landsman Alexander Björk gick det tyngre under lördagen. Björk fick signera en rond på 76 slag och föll tillbaks till en delad 61:a plats inför sista ronden. På samma placering finns också den tredje svensken som jobbar helg på Mount Juliet, Vincent Norrman, som gick runt på 74 slag tredje ronden. Björk och Norrman är 13 slag bakom ledande Herbert, som inte heller fick till det riktigt under lördagen. Det blev “bara” 70 slag (-1).

– En besvikelse. Det känns som att jag hade kunnat lägga en hel del avstånd mellan mig och fältet om jag spelat bättre idag. Men jag har fortfarande som mål att nå 20 under och då får de andra jobba bra för att slå mig, sa Herbert, som har en ET-seger från Dubai förra året på meritlistan.

På andra plats finns amerikanen Johannes Veerman och på tredje plats sydafrikanen Justin Harding, ett respektive tre slag bakom Herbert.


Klicka här för att komma till ledartavlan


Text: Martin Strömberg • 2021-07-03
TournyttAlexander BjörkEuropean TourJohannes VeermanJustin HardingLucas HerbertRikard KarlbergTournyttVincent Norrman
Scroll to Top