Phil Mickelson var full av beundran av Torrey Pines och hur banan spelades under US Open. Foto: Getty Images

US Open

Mickelson överförtjust i US Open-banan: ”Väldigt imponerande”

Torrey Pines södra bana stod för ett utsökt litet test för världens bästa golfspelare förra veckan. Banan var den bäst uppsatta i majorn de senaste 30 åren enligt Phil Mickelson.

Text: Jesper Johansson • 2021-06-21

Phil Mickelson deltog i förra veckan i sitt 30:e US Open-mästerskap. Det blev inte en seger den här gången heller, men efteråt var han full av beundran för USGA och Torrey Pines – för hur banan sattes upp.
– Bästa jag någonsin sett, sa årets PGA Championship-vinnaren.

51-åringen kommer till nästa år att ta sig till Brookline för att delta i majorn som är hans sista att vinna om han ska genomföra en career grand slam. Då får han inte avsluta med ronderna 76-75, som han gjorde i år. Till slut lyckades inte amerikanen sluta topp-60 i veckans major.
– Jag är förstås besviken över att jag inte spelade bättre. Men jag är ändå överraskad att jag efter 30 år av deltaganden i US Open aldrig sett en bättre bana. Jag tycker de gjorde ett fantastiskt arbete och jag är väldigt stolt och glad över att det skedde här på Torrey Pines.

Anledningen till att han kände stolthet över banan är förstås att han själv växt upp och länge varit bosatt i södra Kalifornien. Det han gillade var hur man satte upp banan så att de svåra hålen spelades riktigt svårt, samtidigt som de lite lättare hålen var väldigt bra chanser för att ta tillbaka eventuellt förlorade slag.
– Den typen av setup för att spelarna som gör bra ifrån sig kan separera sig från fältet, sa Mickelson.
– De gjorde ett perfekt arbete och jag är väldigt imponerad.

Det var faktiskt inte bara hemmaspelaren Mickelson som hade goda ord att säga om golfbanan och hur den sattes upp. Mackenzie Hughes, som ledde efter 54 hål, var en av de andra som hyllade Torrey Pines södra bana och hur den spelades. Även han kallade den “perfekt”.


Text: Jesper Johansson • 2021-06-21
TournyttPhil MickelsonTorrey PinesTournyttUS Open
Scroll to Top