Jordan Spieth är fylld med självförtroende lagom till veckans major. Foto: Getty Images

US Open

Spieth med självförtroende – trots skada

Jordan Spieth är redo för veckans US Open, trots en liten skada i höger fot.

Text: Jesper Johansson • 2021-06-16

Jordan Spieth har, efter flera år av sökande, åter blivit en spelare att räkna med. Resan tillbaka efter att helt ha tappat spelet inleddes förstås för länge sedan. Men det var tidigare i år som vi verkligen fick se det där briljanta spelare som hänfört en hel golftokig planet. Och första ljusglimtarna kom faktiskt på Torrey Pines. Det var i Farmers Insurance Open som amerikanen växlade upp.

Formen är tillbaka och självförtroendet på topp. Kanske kan vi nu få se majorvinnaren åter vara med och hugga om en seger i en av de fyra största tävlingarna.
– Jag var ute på banan med Mike (Greller, hans caddie) och jag påmindes om att vissa slag var helt omöjliga tidigare i år men att jag nu tyckte de kändes komfortabla, sa Spieth till media på plats.
– Det var här som jag började hitta en känsla över vad en bollträff ska kännas som igen. Jag började hitta tillbaka till det som var en så stor fördel en så lång tid, mitt DNA som jag tappat bort. Jag började därefter jobba tillbaka för att åter vara stabil med den där bollträffen.

Efter Farmers Insurance Open slutade han delad fyra i Phoenix, delad trea på Pebble Beach. Därefter delad 15:e i Los Angeles och delad fjärde i Orlando.
Efter en delad niondeplats i Austin lyckades Jordan Spieth också vinna Valeri Texas Open i San Antonio, hans första seger på nära fyra år. I sina senaste fem starter har han tre topp-10-placeringar, bland annat en delad tredjeplats i The Masters.
– Jag är i en position där jag nu kan stå på första tee på torsdag och känna att jag kan vinna golftävlingen. Jag behöver det självförtroendet och nu har jag det på riktigt.
– Jag är fortfarande inte var jag vill vara med min golfsving, även om den trendar åt rätt håll. Jag hamnade lite snett på Colonial och fortsätter att göra småjusteringar för att få det att fungera framgent.

Men allt är inte guld och gröna skogar för amerikanen. Faktum är att han kliver in i veckans major med en fotskada. När han skulle lämna golfbanan för ett antal dagar sedan klämde han höger fot vilket gjorde att han nu har en öm häl som potentiellt kan skapa problem genom svingen.
– Det har gjort ont men det är inget som kommer bli värre av att spela eller så, så jag är okej. Igår var bättre än dagen innan, vilket var bättre än dagen innan den. Så jag antar att fortsatt behandling och vila kommer göra att problemet försvinner.

Veckans US Open spelas på Torrey Pines, en bana där Jordan Spieth historiskt haft det kämpigt. I sina sex starter här har han missat cutten vid tre tillfällen och som bäst slutat delad 19:e. Men å andra sidan har han inte spelat här i en major tidigare…
– I US Open kommer du spela dåligt om du är svag från tee. Man kan komma undan på andra banor men inte under ett US Open. Jag har kanske inte så mycket framgång att luta mig tillbaka på här, men om jag gör om min plan lite så kan jag återfå självförtroendet och förhoppningsvis vara på rätt väg.
– Jag tror mitt spel idag gör att jag kan vara lite mer avslappnad och lugn. Om jag gör ett par bogeys är det okej eftersom jag vet att jag kommer göra birdies. Istället för som det var tidigare då det kändes som jag skulle krascha direkt, sa Spieth.


Text: Jesper Johansson • 2021-06-16
TournyttJordan SpiethTournyttUS Open
Scroll to Top