Marcus Armitage tog sin första ET-seger i veckans Porsche European Open och kvalificerade sig dessutom för nästa major, U.S. Open om knappt två veckor // Foto: Getty Images

Europatouren

Segerspurten gav U.S. Open-plats

Dubbla glädjeämnen för Armitage efter kanonronden.

Text: Martin Strömberg • 2021-06-07 Uppdaterad 2021-06-07

Engelsmannen Marcus Armitage var rankad på 190:e plats i världen och långt från en plats i nästa herrmajor, U.S. Open.

Men efter en fullkomligt fenomenal avslutningsrond på 65 slag runt Green Eagle utanför Hamburg väntar både majorspel och en rejäl uppryckning på rankinglistorna. Segern var 33-åringens första i hans 71:a start på Europatouren och han kliver i och med segern upp bland de 30 främsta på Race to Dubai-listan.

– Det här har inte sjunkit in än, det är en ny känsla, antar jag. När jag spelade in för tävlingen slog jag bort fler bollar än jag någonsin gjort och nu står jag här som segrare, det känns bra, sa en närmast chockad Armitage efter segern.

Engelsmannen startade sista ronden på Green Eagle fyra slag från ledarna men Armitage rivstartade och var två under par redan efter tre hål.

När han sedan gjorde så här på det sjunde hålet var han plötsligt bara ett slag från ledningen.

Och birdiefesten slutade inte där för Armitage som ett tag under slutronden spelade som i trans. Efter 14 hål var han åtta under par och ledde hastigt och lustigt med fyra slag. Det kom visserligen lite grus i maskineriet på slutet och han gjorde sin enda bogey på det 16:e hålet och han tvingades jobba hårt för paret på nästa hål.

Till slut blev det ändå 65 slag på ronden, åtta under par totalt, och segermarginalen blev två slag före en kvartett spelare på sex under par.

Segern innebär att Armitage dessutom tillhör den skara av tio spelare som säkrade sin plats i U.S. Open på Torrey Pines utanför San Diego den 17-20 juni via en liten minitour på Europatouren bestående av British Masters, Made in Himmerland och veckans European Open.

Övriga kan ni se på listan här nedanför.

För svensk del slutade såväl Alexander Björk (74) som Rikard Karlberg (73) på en delad 29:e plats, nio slag bakom segrande Armitage.

Slutställningen


Text: Martin Strömberg • 2021-06-07
TournyttAlexander BjörkEuropean TourMarcus ArmitageRikard KarlbergTournytt
Scroll to Top