Enligt Jimmy Walker borde Jon Rahm få spela avslutningsronden – Jack Nicklaus håller inte med // Foto: Getty Images

PGA Tour

Kritiken mot PGA Tour: “Låt Rahm spela själv”

Delade åsikter efter Rahm-gate och det positiva covidtestet.

Text: Martin Strömberg • 2021-06-06 Uppdaterad 2021-06-06

Känslorna går höga efter att spanjoren Jon Rahm tvingats bryta Memorial Tournament då han testade positivt för covid-19 efter andra ronden, trots att Rahm inte uppvisar några symptom.

Rahm hade testat negativt varje dag under tävlingen men testade positivt efter att ha spelat klart andra ronden på förmiddagen på lördagen. Rahm fick dock beskedet först efter att ha gått runt på 65 slag på lördagseftermiddagen och skaffat sig sex slags ledning inför slutronden. En ledning som han nu inte får chansen att förvalta.

Vissa tror att det är ett så kallat feltest men enligt den amerikanska hälsovårdsmyndigheten CDC (Centers for Disease Control and Prevention) måste nästa test tas efter en viss tid och analyseras tidigast 24 timmar efter det positiva testet och det skulle ändå innebära att Rahm missar avslutningen av Memorial.

Andra anser att Rahm borde få spela trots det positiva testet.

Som majorsegraren, Jimmy Walker, som för fram åsikten att Rahm borde få spela själv under avslutningen och att det räcker med ansiktsmask och att hålla avstånd.

Han får medhåll av bland andra damstjärnan Cristie Kerr, dubbel majorsegrare.

Enligt tävlingens värd, 18-faldiga majorsegraren, Jack Nicklaus, var beslutet riktigt och Nicklaus menade att ingen av de inblandade parterna i slutänden hade något annat val än att följa protokollet och de regler som finns gällande covid-19.

Själva tävlingen på Muirfield Village hamnade i skymundan av Jon Rahms positiva covidtest men inför avslutningen delas ledningen nu istället av Collin Morikawa och Patrick Cantlay på tolv under par.

Enda svensken, Alex Norén, finns på en delad 37:e plats på ett över par efter ronder på 73-69-75.

Klicka på bilden nedan för att följa ledartavlan.


Text: Martin Strömberg • 2021-06-06
TournyttCristie KerrJack NicklausJimmy WalkerJon RahmPGA TourTournytt
Scroll to Top