Alexander Björk delar elfteplatsen inför måndagsavslutningen i Hamburg // Foto: Getty Images

Europatouren

Björk elva inför slutronden

Bara fyra slag bakom ledarduon.

Text: Martin Strömberg • 2021-06-06 Uppdaterad 2021-06-06

Årets upplaga av Porsche European Open spelas över tre dagar och avslutas på måndagen.

Inför sista ronden på Green Eagle är bäste svensk Alexander Björk, på en delad elfteplats. Björk gick andra ronden på 74 slag och med sina ett under par totalt är han bara fyra slag bakom ledande Matthew Southgate och Maverick Antcliff.

Rikard Karlberg var ett tag tidigt under ronden upp i delad ledning på fyra under par efter sin eagle på det elfte hålet (Karlbergs andra hål) men tappade senare under ronden via två dubbelbogeys på par fem-hål och fick nöja sig med 74 slag även han. Karlberg är på par totalt på delad 19:e plats, fem slag från täten.

Noterbart är att Karlberg varken gjorde någon bogey eller någon birdie under sin rond.

Bakom Southgate och Antcliff smög sig italienaren Edoardo Molinari upp till en delad tredjeplats med söndagens bästa rond på 65 slag (-7). Och Molinari hade inte nog med lovord över banan.

– Vi borde spela fler såna här banor och jag tycker att det är en av de bästa vi spelar på hela schemat. Det tyckte jag igår också trots att jag då gick tre över par. Hela ditt spel måste vara på plats för att du ska kunna göra en bra score här, sa Molinari.

Ledartavlan


Text: Martin Strömberg • 2021-06-06
TournyttAlexander BjörkEdoardo MolinariEuropean TourMatthew SouthgateMaverick AntcliffRikard KarlbergTournytt
Rulla till toppen