Trots publikens försök att störa var det en avslappnad Bryson DeChambeau andra dagen på Muirfield Village // Foto: Getty Images

PGA Tour

Bryson häcklades av publiken i Memorial

DeChambeau: "Bara smickrande"

Text: Martin Strömberg • 2021-06-05 Uppdaterad 2021-06-05

Det blev en lång, tuff andrarond för Bryson DeChambeau i The Memorial på Muirfield Village under fredagen.

Så fort han slog ett mindre bra slag skrek publiken: ”Let´s go, Brooksie” men Bryson DeChambeau förklarade efter ronden att han snarare såg publikens reaktioner som en komplimang än som ett störningsmoment.

– Det var smickrande. De kan kalla mig för det hela dagen om de vill, inga problem alls. Många tror att det är distraherande men jag har lärt mig att hantera sådant ända sedan jag var yngre, förklarade DeChambeau efter sin 72-rond.

Åkta eller inte så har konflikten mellan Brooks Koepka och Bryson DeChambeau eskalerat efter den video från Golfchannel som läckte ut där Koepka tydligt visade sitt ogillande när DeChambeau passerade bakom honom.

Efter det fylldes sociala medier med diverse Koepka-DeChambeau-skämt men enligt DeChambeau har han ingen beef med Brooks Koepka över huvud taget.

– Inte alls. Jag har inget emot Koepka men om han vill spela det spelet så är jag på. Jag försöker bara spela så bra golf jag kan och i slutänden är det bara smickrande om någon blir så irriterad av mig. Det är hans sätt att hantera vissa saker och jag har inga problem med det.

Uppgifter till golf.com säger att minst tre åskådare blev utkörda från Muirfield Village efter att ha ropat under Brysons sving men huvudpersonen själv tonar ner händelserna.

– Det var vid några tillfällen som det hände precis i nersvingen men inte så mycket värre än vanligt. Jag bekymrar mig inte utan det får vakterna ta hand om.

Enligt DeChambeau var han själv mer störd av de saftiga ruffarna och luriga kullarna runt Muirfield Village, än av publikens rop. När andra ronden bröts på grund av mörker sent på fredagen var DeChambeau sju slag bakom ledande Patrick Cantlay och Jon Rahm på sina ett under par

Klicka på bilden nedan för att komma till ledartavlan.


Text: Martin Strömberg • 2021-06-05
TournyttBrooks KoepkaBryson DeChambeauJon RahmMemorial TournamentMuirfield VillagePatrick CantlayPGA TourTournytt
Rulla till toppen