Megha Ganne är i delad ledning av US Women's Open. Foto: Getty Images

US Women's Open

17-årig amatör delar ledningen

Lägg namnet Megha Ganne på minnet. 17-åriga amatören är efter 18 spelade hål i delad ledning av US Women's Open.

Text: Jesper Johansson • 2021-06-04 Uppdaterad 2021-06-04

Trots en avslutande bogey lyckades den unga talangen gå runt på 67 slag för att därmed vara fyra under par och dela ledningen med Mel Reid. Detta efter att ha gjort sex birdies på torsdagen. Hon själv menar att erfarenheten från ett tidigare deltagande i majorn är vad som bäddat för den tidiga succén.
– Första gången man är med är man jättenervös då man får träffa sina idoler och stå på den här scenen för första gången. Men andra gången har jag inte varit nervös alls. Nu är jag här och spelar mitt eget spel istället för att gå runt och ta in alla intryck. Så det är helt klart lättare den här gången, sa Ganne efter sin fina förstarond.

Det stora hindret för många spelare på Olympic Club är den frodiga ruffen, som gör det svårt att få ut bollen i spel igen, om man är sned från tee. Istället hade tonåringen en mycket mogen inställning till utmaningen:
– Jag fick inte panik de gånger jag var där, vilket är enkelt att få. Jag vet att alla i tävlingen kommer att ha problem med ruffen och den som gör smartast val därifrån – den som tar bäst linjer och undviker risker är personen som kommer att lämna Olympic Club som en vinnare.

Men det är klart, att undvika ruffen är förstås det bästa. Och på par 3-hål finns inget tjockt gräs som kan ställa till det vilket Ganne utnyttjade genom att gå par 3-hålen två under par.
Well, jag behövde inte träffa fairway på par 3-hålen vilket gjorde de hålen enklare. Jag hade en boll liggandes på plana ytor från tee, vilket man inte har någon annanstans på den här golfbanan. Jag tycker par 3-hålen är enklare jämfört med resten av hålen här, sa Ganne.


Text: Jesper Johansson • 2021-06-04
TournyttMegha GanneTournyttUS Women's Open
Scroll to Top