Jason Kokrak lyckades besegra hemmafavoriten Jordan Spieth under avslutningsdagen av Charles Schwab Challenge på Colonial // Foto: Getty Images

PGA Tour

Frustrerad Spieth tappade segern

"Ingen kontroll på svingen sista två dagarna"

Text: Martin Strömberg • 2021-05-31

Det var upplagt för ännu en seger på PGA Tour i hemstaten Texas för Jordan Spieth inför avslutningen av Charles Schwab Challenge.

Men under sista dagen på Colonial CC tappade Spieth spelet, gick runt på 73 slag, och slutade tvåa, två slag bakom segrande Jason Kokrak.

Det var en besviken och frustrerad Spieth som mötte pressen efter tävlingen.

– Jag spelade dåligt helt enkelt. Jag kunde ha gått på par och vunnit men jag fick en dålig start och försökte kämpa mig genom ronden. Tyvärr så hade jag ingen kontroll på svingen de sista två ronderna och det måste man ha här.

Spieth hade segerchansen kvar ända till sista hålet men andraslaget blev för långt, studsade över green och ner i vattenhindret.

Istället för den birdie han behövde blev det en avslutande bogey efter en bra chip. Kokrak kunde göra ett säkert par och ta sin andra seger någonsin på PGA Tour, och sin andra på mindre än ett halvåt. I oktober tog han sin första seger efter många års kämpande då han vann CJ Cup at Shadow Creek.

– Jag visste att det skulle bli en tuff dag att möta Jordan, som är hemmafavorit, och de flesta härute ville att han skulle vinna. Ingen av oss spelade särskilt bra men jag lyckades hålla i det hyfsat. Det känns otroligt för mig att få mitt namn bland alla stora spelare som vunnit här på Colonial, sa en lycklig Kokrak.

Enda svensken Henrik Norlander avslutade med en rond på par och slutade på par även totalt. Det räckte till en delad 50:e plats.

Klicka på bilden nedan för att komma till resultatet.


Text: Martin Strömberg • 2021-05-31
TournyttColonial CCHenrik NorlanderJason KokrakJordan SpiethPGA TourTournytt
Scroll to Top