Bernd Wiesberger försvarade sin seger i Made in Himmerland i stor stil // Foto: Getty Images

PGA Tour

Wiesberger vann klart på Himmerland

Björk slutade delad sexa efter 70 slag sista ronden.

Text: Martin Strömberg • 2021-05-30 Uppdaterad 2021-05-30

Österrikaren Bernd Wiesberger blev den första spelaren på Europatouren att försvara en titel sedan Jon Rahm lyckades på hemmaplan i Spanien 2019.

Wiesberger satte in segerrycket på sista nio hålen där han gick fem under par och 64 slag sista ronden gav en klar seger, fem slag före italienaren Guido Migliozzi.

– Det känns otroligt och det här är ett speciellt ställe för mig. Jag valde att spela här för att jag visste att jag skulle spela bra och för att få upp självförtroendet efter några veckor utan bra resultat, sa en lycklig Wiesberger efter titelförsvaret.

Från hål 10 till och med hål 16 gjorde Wiesberger fem birdies och det var det här slaget på tionde hålet som satte igång segerrycket.

Alexander Björk låg länge under slutronden inom två, tre slag men fick inte riktigt till puttningen lika bra som tidigare under veckan och fick nöja sig med 70 slag (-1) sista ronden. Med sina 14 under par var han till slut sju slag bakom Wiesberger, på en delad sjätteplats. Ändå en fin placering och bra poäng och självförtroende in på kontot.

Björk klättrade i och med den fina placeringen från plats 83 till plats 60 på Race to Dubai-listan.

Joakim Lagergren avslutade också han med 70 slag för nio under par totalt och en delad 25.e plats medan Sebastian Söderberg var bästa svensk sista dagen med 67 slag. Det innebar en delad 40:e plats för Söderberg.

Klicka på bilden nedan för att komma till slutresultatet.


Text: Martin Strömberg • 2021-05-30
TournyttAlexander BjörkBernd WiesbergerEuropean TourGuido MigliozziJoakim LagergrenSebastian SöderbergTournytt
Scroll to Top