Juvic Pagunsan och Ryutaro Nagano kvalificerade sig för The Open i sommar via Mizuno Open på den japanska touren // Foto: Getty Images

The Open

Tog ur fyra klubbor för att orka bära bagen själv – klar för The Open

Drömmen gick i uppfyllelse för 43-åringen som bär bagen själv.

Text: Martin Strömberg • 2021-05-30 Uppdaterad 2021-05-30

Juvic Pagunsan är en 43-årig filippinsk golfspelare som oftast håller till på den japanska touren.

Under veckans Mizuno Open har han fått rubriker på grund av att han dels bär bagen själv, dels för att han plockat ur fyra klubbor för att orka bära, men mest av allt för att han till slut vann tävlingen och tog sin första proffsseger i Japan.

Segern innebär också att han uppfyller en dröm om att få spela The Open.

Inför tävlingen tog han ur sin järn-3, järn-4, järn-6 och järn-8 för att orka med tyngden av utrustningen bättre eftersom han bär själv. Reglerna tillåter honom att använda en elvagn om han vill men Pagunsan trivs bättre med bagen på ryggen.

– Med vagn får man gå långt runt greener och tees och det här passar mig bättre. Jag plockar ur klubbor för att göra bagen lättare och det gör också klubbvalen lättare och spelet snabbare, jag tar en klubba som jag når med och slår den lite lösare.

Segern togs i konkurrens med spelare som Ryo Ishikawa, Jbe Kruger, Yuta Ikeda och mängder av inhemska duktiga spelare, den japanska touren håller god klass även med internationella mått mätt.

Pagunsan avslutade med en 68-rond och tog hem segern på totalt 17 under par, med tre slag före Ryutaro Nagano, som också han kvalificerade sig för sommarens brittiska major på Royal St George´s i Sandwich norr om Dover.

– Jag spelade perfekt, sa Pagunsan.

Lätt och snabbt kanske blir modellen för fler proffs framöver.


Text: Martin Strömberg • 2021-05-30
TournyttJapanJbe KrugerJuvic PagunsanRyo IshikawaRyutaro NaganoTournyttYuta Ikeda
Scroll to Top