Jordan Spieth leder med ett slag inför avslutningen av Charles Schwab Challenge och kan vinna sin andra Texas-tävling för året // Foto: Getty Images

PGA Tour

Spieth kan ta en Texas-dubbel

Leder med ett slag inför avslutningen på Colonial.

Text: Martin Strömberg • 2021-05-30 Uppdaterad 2021-05-30

I april vann Jordan Spieth Valero Texas Open och tog sin första titel på PGA Tour sedan segern i The Open på Royal Birkdale i juli 2017.

Och det är helt uppenbart att Spieth trivs bra rent golfmässigt i sin hemstat, inför avslutningen av veckans Charles Schwab Challenge på Colonial leder han med ett slag före lansmannen Jason Kokrak.

– Jag var helt klart lite off idag jämfört med de första två dagarna. Jag fick tänka betydligt mer på var jag skulle missa än att kunna släppa loss och bara spela och det är svårt på den här banan där man måste ha bra precision på precis allt. Men jag ändrade attityd och spelplan lite grann och gjorde ett bra jobb av det, lyckades göra några birdies av egentligen ingenting på vägen in och det var bra utdelning, sa Spieth efter sin 66-rond (-4).

Efter att helt ha undvikit bogeys under de första 36 hålen kom tävlingens första för Spieth på det femte hålet tredje ronden. Men han kontrade direkt med att rulla i en birdie på sexan.

– Jag var väl medveten om att jag inte gjort någon bogey och när den kom på femman var det nästan skönt. Att få tillbaks ett slag direkt på sexan var perfekt och trots att jag gjorde en del dåliga svingar kunde jag vända ett under, vilket kändes helt okej.

Tre birdies och inga bogeys på vägen in innebar 66 slag och den här birdien på sista hålet gav honom ett slags ledning.

Spieth leder med ett slag före Jason Kokrak och den duon har separerat sig lite från trean, spanjoren Sergio Garcia, som är fem slag bakom Spieth.

Enda svensken Henrik Norlander gick på 69 slag (-1) under tredje ronden och delar 52:a plats, 14 slag bakom Spieth.

Klicka på bilden nedan för att komma till ledartavlan.


Text: Martin Strömberg • 2021-05-30
TournyttHenrik NorlanderJason KokrakJordan SpiethPGA TourSergio GarciaTournytt
Rulla till toppen