Visst känner man igen den avslutningen? Joakim Haeggman har fått en fin start på sin seniormajorkarriär. // Foto: Getty Images

Senior PGA Championship

Stark majordebut av Haeggman

Stabil start i veckans major och redan klar för nästa tack vare ett starkt kval.

Text: Martin Strömberg • 2021-05-28

Lite i skymundan har forne Ryder Cup-spelaren och trefaldiga segraren på Europatouren Joakim Haeggman gjort debut på PGA Tour Champions.

Och Kalmarsonen hamnade rakt i i hetluften i årets andra major, KitchenAid Senior PGA Championship, efter att ha blivit inbjuden för några veckor sedan.

Sedan har allt gått fort för Haeggman.

Vid genrepet i Lindbytvätten Grand Opening på Ekerum på svenska proffstouren i början av maj blev det en delad 48:e plats för 51-åringen.

Ett genrep som Haeggman ändå var nöjd med.

– Jag har ju inte tävlat på ett och ett halvt år så detta var inte så dumt, sa Haeggman till barometern.se efter tävlingen.

Och uppenbarligen har Haeggman hållit igång svingen vettigt, han gick första ronden på Southern Hills i sin majordebut på seniornivå på 70 slag, efter att ha gjort flest par i hela fältet, 16 stycken. Till det lade han en birdie på hål 13 (Haeggmans tredje hål) och en bogey på hål 18.

Southern Hills är inte en helt ny bekantskap för Haeggman, han var där redan för 25 år sedan.

– Jag spelade PGA Championship där redan 1994 men det är klart att det har hänt saker nu, sa han till Barometern inför tävlingen.

På fredagen förra veckan lyckades Haeggman dessutom kvala sig in till nästa major, U.S. Senior Open, via en 70-rond på Las Campanas i New Mexico. Det krävdes särspel om de två platserna och Haeggman lyckades ta sig in, så nu är han klar för ännu en majorstart inom kort. U.S. Senior Open spelas på Omaha Country Club mellan 8–11 juli.

– Det är kanonkul, det är stora tävlingar. Det här är ett jättesteg för mig att spela seniornivå på riktigt.

Med sina 70 slag första ronden är Haeggman delad 22:a, ett slag före gamla tourkompisen Robert Karlsson, och tre slag bakom ledarduon Alex Cejka och Steve Stricker. Första ronden bröts under eftermiddagen när andra halvan av fältet var ute på banan men återupptas på fredagsmorgonen. Tredje svensken till start, Jarmo Sandelin, hann också runt på 75 slag (+5).

Klicka på bilden nedan för att komma till ledartavlan.


Text: Martin Strömberg • 2021-05-28
TournyttAlex CejkaJarmo SandelinJoakim HaeggmanPGA Tour ChampionsRobert KarlssonSteve StrickerTournytt
Scroll to Top