Henrik Stenson avslutade med en fin rond på Kiawah Island. Foto: Getty Images

PGA Championship

Stenson avslutade under par

En fin avslutningsrond fick Henrik Stenson med sig från veckans tuffa major.

Text: Jesper Johansson • 2021-05-23 Uppdaterad 2021-05-23

Henrik Stensons medverkan i PGA Championship är över för den här gången. Svensken har haft en ganska kämpig vecka men på söndagen fick han i alla fall signera ett scorekort innehållandes färre slag än banans par.

Efter ronderna 73, 76 och 76 ställde sig Stenson på Kiawah Islands första tee för sista gången under söndagseftermiddagen. Därifrån slog han en drive ut i vänsterruffen men lyckades rädda paret. En bogey på hål 3 följdes upp av en birdie på hål 4. Sedan fortsatte det på samma sätt, med en rejäl blandning av symboler på kortet. Birdie på hål 7, bogey på hål 8, birdie på hål 9 och birdie på hål 10. Därefter två bogeys de kommande fem hålen innan ytterligare en birdie kom på hål 16. Därefter lyckades svenske majorvinnaren göra två raka par på den tuffa avslutningen för att därmed signera ett scorekort innehållande 71 slag, ett under par.

71 slag på söndagen innebär att Henrik Stenson totalt gick åtta över par i tävlingen. Det är fortfarande många spelare ute på banan men i skrivande stund innebär det en delad 69:e plats i majorn.

Här kan du se en aktuell ledartavla


Text: Jesper Johansson • 2021-05-23
TournyttHenrik StensonPGA ChampionshipTournytt
Scroll to Top