Alex Norén och Henrik Stenson kommer att spela golf i helgen. Foto: Getty images

PGA Championship

Båda svenskarna klara för helgen efter fina avslutningar

Med två starka avslutningar lyckades både Alex Norén och Henrik Stenson ta sig hela vägen och får därmed spela de två avslutande ronderna av veckans major.

Text: Jesper Johansson • 2021-05-22

Det såg länge ut som att vi inte skulle få en enda svensk med till helgens spel av PGA Championship. Istället lyckades både Alex Norén och Henrik Stenson ta en plats på rätt sida kvalgränsen.

Alex Norén inledde sin fredag på bästa sätt, med två raka birdies på hål 10 och 11. Därefter blev det en bogey på hål 13 innan svensken fortsatte med att gå på par under banans svåraste sträckning – hål 14 till 18.
Noréns andra nio, banans första, lyckades han gå ett över par efter att ha gjort bogeys på hål 1 och hål 4. Därefter gjorde svensken birdie på hål 7, hans 16:e för dagen för att därmed vara på rätt sida kvalgränsen, fem över par.

Alex Noréns scorekort under fredagen.

Henrik Stenson hade det än mer kämpigt under fredagen. Efter att ha gått ett över par under öppningsvarvet såg det ut som att majorvinnaren relativt enkelt. skulle ta sig vidare till helgens spel. Efter att ha inlett med fyra raka par hade svensken en tuff avslutning av de första nio hålen (banans andra nio). Bogey, bogey, par, dubbel och bogey gjorde att han där och då var totalt sex över par, ett slag ifrån att klara kvalgränsen. Med en bogey på banans andra hål var han två slag ifrån och det skulle mycket till för att Stenson skulle få en starttid till lördagens spel. Inga problem för Henrik Stenson.
En birdie på hål 5 och tre raka par innebar att han behövde göra birdie på dagens sista hål för att klara kvalgränsen, vilket han också lyckades med.

Henrik Stensons scorekort under fredagen.

De båda spelarna kommer att starta sin lördag relativt tidigt.
Alex Norén spelar med Harris English klockan 08.00 lokal tid, det vill säga 14.00 här hemma i Sverige.
I bollen efter spelar Henrik Stenson tillsammans med Tom Hoge. Han startar alltså 14.10m svensk tid.


Text: Jesper Johansson • 2021-05-22
TournyttAlex NorénHenrik StensonPGA ChampionshipTournytt