Viktor Hovland storspelade tidigt under torsdagen och tog sig in i klubbhuset som ledare. Foto: Getty Images

PGA Championship

Hovland med i täten: ”Inte många fel i mitt spel”

Norska stjärnskottet Viktor Hovland fortsätter att imponera och kopplade en tidig ledning i PGA Championship.

Text: Jesper Johansson • 2021-05-20

PGA Championship är äntligen igång. Nästan hälften av startfältet har tagit sig runt alla de 18 hålen på Kiawah Islands Ocean Course och i ledning har vi norskt.

Viktor Hovland är i delad ledning tillsammans med två tidigare PGA Championship-vinnare, Keegan Bradley och Brooks Koepka.
Norrmannen gick runt på 69 slag, tre under par, efter att ha gjort fyra birdies och en bogey. Efter ronden menade norrmannen att han för tillfället är i bra form.
– Jag har spelat bra de senaste tävlingarna. Jag lyckades sluta trea utan att mitt spel riktigt var på plats. Jag har haft en period då jag ibland spelat riktigt bra för att sedan slå massa dåliga slag, men nu känner jag att det inte är många fel i mitt spel. Det betyder inte att jag automatiskt kommer spela fantastisk golf, men jag är i alla fall säker över bollen, vilket är väldigt viktigt, sa Hovland efter ronden.
– Jag känner att jag, även fast jag spelat bra i de senaste två tävlingarna, spelar bättre den här veckan.

Brooks Koepka hade en lite rörigare rond under torsdagen. Efter att ha inlett med en tung dubbelbogey kom den tvåfaldige PGA Championship-vinnaren tillbaka och lyckades göra sex birdies och en bogey innan han var klar för dagen.

Här är en aktuell ledartavla från PGA Championship.


Text: Jesper Johansson • 2021-05-20
TournyttPGA ChampionshipTournyttViktor Hovland
Scroll to Top