Hideki Matsuyama ska åter spela tävlingsgolf. Foto: Getty images

PGA Tour

Mastersvinnaren tillbaka på PGA Tour

Hideki Matsuyama är tillbaka på touren och ska i veckan förbereda sig inför PGA Championship.

Text: Jesper Johansson • 2021-05-12

Det har gått en månad sedan Hideki Matsuyama vann The Masters. Nu är han åter i USA för att i veckan spela AT&T Byron Nelson.

Efter segern på Augusta National åkte japanen hem till Japan men tvingades sitta i en 14 dagar lång karantän. Väl inne på hotellrummet tittade han på höjdpunkter från sin egen majorseger och kunde där och då återfå känslan han hade under veckan på Augusta National. Han hade också tid att läsa alla tidningar och magasin och allt som skrevs om honom och hans första majorseger. Japans första majorseger på herrsidan.
– Att se hur Masterssegern porträtterades i Japan var otroligt, helt oförglömligt. Det är vad som sticker ut från min resa tillbaka till Japan, sa Matusyama genom en tolk på plats i Dallas, Texas.

Under sin vistelse umgicks han med sin fru och dotter. Han var också med sina föräldrar och bar den gröna kavajen vid två tillfällen publikt. Vid en presskonferens för medier i sitt hemland och när han mottog en medalj från japanska premiärministern, Yoshihide Suga.

Majorsegern har kommit med en baksida för den lite blyge stjärnan. Han måste nu göra betydligt mer media.
– Jag inser nu vilket ansvar som kommer med en majorseger, framför allt The Masters. Jag är hedrad, jag är smickrad över den stora uppmärksamheten men samtidigt måste jag kunna säga nej. Men det ingår i jobbet och jag är tacksam över att jag har den här möjligheten och jag ska försöka mitt bästa för att förbereda mig inför vad som väntar.

Hur spelet är återstår att se. Matusyama meddelar att han knappt tränat sedan han kom hem till Japan och han är själv osäker på hur han kommer spela under veckans tävling på TPC Craig Ranch, hans enda uppvärmning inför nästa veckas major.
– Ett av målen för tillfället är att hitta tillbaka till mitt eget spel och förbereda mig inför nästa veckas PGA Championship, säger Matsuyama.


Text: Jesper Johansson • 2021-05-12
TournyttHideki MatsuyamaPGA TourThe MastersTournytt
Scroll to Top