Trött var han på 18:e green men på plats i Charlotte. Bryson DeChambeau hade en stressig "uppladdning" inför tredje ronden av Wells Fargo Championship. Foto: Getty Images

PGA-touren

DeChambeau trodde han missat kvalgränsen och flög hem – hann tillbaka

Bryson DeChambeau tog flyget, tre timmar hem till Dallas – och upptäckte att han inte missat kvalgränsen. Det blev en stökig natt, men han stod på tee strax efter åtta på lördag morgon.

Text: Bo Steffensen • 2021-05-08

Bryson DeChambeau var säker på att hans två över par inte skulle räcka till fortsatt spel i Wells Fargo Championship i Charlotte. Därför satte han sig på ett privatplan hem till Dallas. En resa på tre timmar. När han landade hade han avancerat till 68:e plats och var precis innanför kvalgränsen.
Starttid 08.10 lördag morgon.
Vad göra?
Det var inte bara att be piloterna vända planet eftersom besättningen redan arbetat för många timmar och att kalla i en ny skulle ta för lång tid.
Så DeChambeau åkte hem, gick till sängs vid åttatiden på kvällen, sov några timmar och flög sedan tillbaka med ett plan som gick 02.45 på natten.
Kvart i sex på morgonen landade han i Charlotte och körde till Quail Hollow som ligger ungefär en halvtimmes bilresa från flygplatsen. Han kom fram till banan 06.20, bytte om, gick ut till rangen och slog sedan ut 08.10 tillsammans med Shane Lowry.
– Den här morgonen var inte den lättaste. Jag är trött. Men det känns som att ju konstigare saker som händer mig, desto större kan ibland min beslutsamhet vara och i dag var det så, sa DeChambeau till media efter ronden.
Han gick runt på 68 slag, tre under par. Hans bästa rond de här tre dagarna. Spelpartnern Shane Lowry var fyra över par (75).
DeChambeau avancerade 41 placeringar och tog sig upp till en delad 23:e plats.
– Det var väldigt dyrt, alldeles för dyrt. Men jag tror att jag har en god chans att tjäna lite pengar denna veckan och det väger upp, sa en trött Bryson DeChambeau.

Kieth Mitchell (–9) leder tävlingen två slag före Rory McIlroy och Gary Woodland (båda –7).


Text: Bo Steffensen • 2021-05-08
TournyttBryson DeChambeauPGA TourTournytt
Scroll to Top