Brendon Todd har testats positivt för covid-19. Foto: Getty images

PGA Tour

Nytt positivt covid-test på PGA Tour

Brendon Todd kommer inte att delta i veckans PGA Tour-tävling.

Text: Jesper Johansson • 2021-05-05

Brendon Todd kommer inte att spela veckans Wells Fargo Championship på Quail Hollow. Detta efter att han testats positivt för covid-19. JJ Spaun kommer ersätta honom, meddelar PGA Tour.

Detta sker alltså en vecka efter att fyra spelare testades positivt inför förra veckans Valspar Championship, bland annat Tyrrell Hatton fick sätta sig i karantän.

Todd, som rankas 57:a i världen, har klarat cutten i 11 av sina 12 senaste tourstarter men inte varit topp-10 2021. Under hösten vann han två raka tävlingar, vilket imponerade då han inte ens ett år innan dess var rankad utanför topp-2 000 i världen.

De senaste positiva covid-testerna kommer efter att PGA Tour meddelade att de snart kommer sluta testa spelare som är fullt vaccinerade. Faktum är att man i juni helt kommer sluta göra tester på plats, även för spelare utan vaccin. Därmed kommer ovaccinerade spelare själva behöva göra ett test inom 72 timmar av tävlingsstarten och dessutom själva betala för testerna.

PGA Tour-chefen Jay Monahan har inte sagt att touren kommer tvinga spelare att vaccinera sig men att de kommer ge utbildning till spelarna för att främja vaccinering.
– Jag tror att spelare och andra kommer att vaccineras. Vi är hoppfulla att de gör det, sa Monahan inför Players Championship i mars.


Text: Jesper Johansson • 2021-05-05
TournyttBrendon ToddPGA TourTournytt
Scroll to Top