Cameron Tringale har aldrig vunnit på PGA Tour, men han har dragit in enorma summor ändå. Foto: Getty images

PGA Tour

Spelat in 116 miljoner i prispengar – utan seger

Det lönar sig att vara jämnbra. Fråga bara Cameron Tringale som nu är den som vunnit mest pengar – utan att faktiskt vinna...

Text: Jesper Johansson • 2021-05-03 Uppdaterad 2021-05-03

När Cameron Tringale under söndagen avslutade Valspar Championship med att sätta en femmetersputt hade han lyckats säkra en delad tredjeplats i tävlingen och en prischeck värd 3,4 miljoner kronor. I sina 297 starter sedan 2010 har han därmed spelat in ungefär 116 miljoner kronor, eller 13 743 938 dollar för att vara exakt. Extremt mycket pengar. Detta trots att han aldrig vunnit en tävling på touren.

Den senaste prischecken innebär att Tringale är den spelare som dragit in mest pengar utan att faktiskt ha vunnit, då han precis passerat Brian Davis.

Genom åren har amerikanen slutat topp-3 vid sex tillfällen i officiella tävlingar. Närmast en seger var han i Zurich Classic 2015 då han slutade ensam tvåa. Han har dock vunnit Franklin Templeton Shootout tillsammans med spelpartnern Jason Day, men den räknas inte in på touren.

Och även om en seger förstås är vad Cameron Tringale drömmer om har han allts 116 miljoner anledningar att se tillbaka på de senaste elva åren med ett leende.


Text: Jesper Johansson • 2021-05-03
TournyttCameron TringalePGA TourTournytt
Scroll to Top