Keegan Bradley spelade felfritt under torsdagen, vilket man kan se i scorekortet. Foto: Getty images

PGA Tour

Felfri Bradley leder i Florida

Sju birdies och elva par. 17 greenträffar och en längsta parputt precis över en meter. Keegan Bradley hade en härlig dag på golfbanan under torsdagen.

Text: Jesper Johansson • 2021-04-30

Keegan Bradley är i ensam ledning på PGA Tour. Detta efter att ha avslutat torsdagsronden med fyra birdies sina sista fem hål. Dessutom avslutade han med att sätta en sex meter lång birdieputt på hål 18.
Inget speciellt egentligen, men man ska ha i åtanke att Valspar Championship spelas på Innisbrook Resort, som har en av tourens absolut tuffaste avslutningar med sin klassiska “Snake pit”.
– Det var i stort sett en helt stressfri dag. Jag vet att jag kommer göra bogeys och att stressen därmed kommer krypandes. Men som idag, jag spelade så bra och det kändes så bra runt och på banan och att skjuta den här scoren, sa Bradley efter ronden.
– Det här är en tuff bana som kräver mycket av din bollträff och jag levererade det idag.

Det blev inga bogeys på torsdagen. Och 64 slag, sju under par, gör att amerikanen leder med två slag för ett ett gäng spelare bestående av Emiliano Grillo, Ryan Moore, Hank Lebioda, Max Homa och Patton Kizzire.

Keegan Bradley har en historik av att starta starkt i Valspar Championship. I de senaste fem starterna har han varit delad sexa eller bättre efter 18 spelade hål. Trots det har han missat cutten två gånger. Men i år är lite annorlunda. Tävlingen spelar senare än normalt, från mars till sista veckan i april. Detta gör att värmen i Florida är mer påtaglig med temperaturer upp mot 32 grader. Och värmen innebär i sin tur att banan vattnas mer, och så lite luftfuktighet på det och vips spelar golfproffsen en bana med ganska mjuka förhållanden.

Detta verkar vara något som passar Bradley perfekt. Han träffade 17 greener under torsdagen och det hål han missade blev det birdie ändå. Som längst hade han en parputt på fyra fot –1,2 meter.
– Jag var aldrig ens nära att göra bogey, så det var en rolig dag att vara ute och spela.

Bäste svensk efter 18 spelade hål är Henrik Norlander, som är två under par och därmed på en delad 28:e plats.


Text: Jesper Johansson • 2021-04-30
TournyttKeegan BradleyPGA TourTournytt
Scroll to Top