Madelene Sagström är på en delad 14:e plats i Singapore. Inbee Park leder. Foto: Getty images

LPGA Tour

Park briljerar – Sagström på delad 14:e plats

I enorm värme var det tre sydkoreanskor som spelades bäst av alla under öppningsronden av veckans LPGA Tour-tävling.

Text: Jesper Johansson • 2021-04-29 Uppdaterad 2021-04-29

LPGA Tour har tagit sig till Asien och Singapore för att i veckan spela HSBC Women’s World Championship. Efter 18 spelade hål i den lilla nationen är Inbee Park i ensam ledning.

Enastående sydkoreanen var felfri under det första varvet på Sentosa Golf Club. Tio par och åtta birdies gör att hon är i ensam ledning, ett slag före Hee Young Park. Även på en tredjeplatss hitta vi en korean, nämligen Hyo Joo Kim.

Ledaren Inbee Park intervjuades inte efter öppningsronden men Hee Young Park, som är tvåa, fick frågor av journalister på plats. Efteråt var hon nöjd med sin rond i värmen.
– Jag försökte bara överleva hettan här i Singapore. Jag gillar när det var varmt men det var kämpigt fram till hål 10 där jag gjorde eagle. Sen kunde jag slappna av lite och hade det trevligt med trevliga medspelare. Vi försökte ha lite roligt i hettan. Jag träffade många fairways och greener och hade enkla tvåputtar, ibland blev det birdies, sa Park efter ronden.

I tävlingen deltar två svenskor, Anna Nordqvist och Madelene Sagström. Nordqvist är två över par efter öppningsronden och därmed på en delad 55:e plats.
Sagström är tre under par och därmed på en delad 14:e plats. Detta efter en rond med två bogeys, en eagle och tre birdies.

Här kan du se en aktuell ledartavla


Text: Jesper Johansson • 2021-04-29
TournyttAnna NordqvistHee Young ParkInbee ParkLPGA TourMadelene SagströmTournytt
Rulla till toppen