Jonas Blixt är tillbaka och tävla på PGA Tour i veckan. Foto: Getty images

PGA Tour

Efter 20 månader av skador – Blixt tillbaka: ”Kul att spela”

En värkande rygg innebar ett 20 månader långt skadehelvete för Jonas Blixt. Nu är svensken tillbaka på PGA Tour.

Text: Jesper Johansson • 2021-04-28 Uppdaterad 2021-04-28

Jonas Blixt är tillbaka på PGA Tour. Efter ett 20 månader långt skadeuppehåll ska svensken åter spela mot världseliten då han deltar i veckans Valspar Championship.

En långdragen ryggskada som slutade i operation har hållit honom borta från tävlingarna men nu är han alltså åter redo att spela.
– Det är väldigt kul att vara tillbaka. Det har tagit längre tid än jag trodde och det är ganska tråkigt att bara gå och rehab-träna hela tiden, så det ska bli kul att sätta igång och se hur det går, säger han till CMore Golf.

På grund av skadan har Jonas Blixt rasat på världsrankingen. Svensken är nu på plats 782 i världen, långt ifrån hans toppnotering på plats 33 i världen. Med flera segrar i historien har han dock bevisat att han har vad som krävs på den högsta nivån. Men för att kunna vara med och slåss om segrar menar han att han också behöver kunna spela helt smärtfritt, vilket ju är logiskt.
– Jag har mest sett fram emot att spela utan att det gjort ont. Det känns mer som att man . . . det är mer rättvist att spela mot de här gubbarna när man är 100 procent frisk istället för att hanka sig fram på 80 procent.
– Sen vet man aldrig med golf. Det är en konstig sport och även fast man känner sig bättre kan det gå ännu sämre. Men det ska bli skönt att vakna upp på morgonen och känna sig redo att gå ut på golfbanan och kunna slå de slagen man vill slå, säger Jonas Blixt.

Värmlänningen kommer att spela sina första två tävlingsronder på PGA Tour sedan 11 augusti 2019 tillsammans med Charley Hoffman och en annan svensk, Daniel Chopra.


Text: Jesper Johansson • 2021-04-28
TournyttJonas BlixtPGA TourTournytt
Scroll to Top