Jublet visste inga gränser när Graeme McDowell hittade rätt på TPC Louisianas 17:e // Foto: Twitter (PGA Tour)

PGA Tour

TV: Ryder Cup-hjälten gjorde sin första tour-hio – missade att bollen gick i

"Gick mot bagen när alla plötsligt hoppade på mig"

Text: Martin Strömberg • 2021-04-24 Uppdaterad 2021-04-24

De flesta professionella spelare brukar ha gjort åtminstone någon hole-in-one på touren.

Men faktum är att gårdagens fullträff på TPC Louisianas 17:e hål var nordirländaren Graeme McDowells allra första i större tävlingssammanhang.

Men Ryder Cup-hjälten från Celtic Manor 2010, då han avgjorde i sin match mot amerikanen Hunter Mahan, såg inte ens bollen gå i hål.

– Hål 17 är ett av de hålen som gör den här banan så bra och ett hål där man verkligen måste leverera. Jag var glad när jag såg att slaget var på rätt linje så jag släppte blicken, tog upp min peg och gick mot bagen när alla plötsligt hoppade på mig. Riktigt kul och det var en riktig vitamininjektion för oss.

Nu är det bara i toursammanhang som McDowell inte lyckats få till någon fullträff. Under träningsronder och när han var yngre har han gjort ett antal, exakt hur många är huvudpersonen dock inte helt hundra på.

– Jag tror att det är 14 men är osäker. Det känns som att jag gjort allt färre ju bättre jag blivit och när jag var ung ramlade det i betydligt fler.

Paret med Graeme McDowell och engelsmannen Matt Wallace ligger på delad niondeplats efter halva Zurich Classic på åtta under par, fem slag bakom ledarna.


Text: Martin Strömberg • 2021-04-24
TournyttGraeme McDowellMatt WallacePGA TourTournyttTPC LouisianaZurich Classic
Rulla till toppen