Henrik Stenson spelade stabil golf andra ronden av Zurich Classic och hyllades av sin spelpartner, Justin Rose // Foto: Getty Images

PGA Tour

Rose och Rahm hyllar Stenson

"Han var en klippa idag"

Text: Martin Strömberg • 2021-04-24 Uppdaterad 2021-04-24

Efter två ronder av Zurich Classic delar Henrik Stenson och Justin Rose tredjeplatsen, två slag bakom paren Champ/Finau och Hovland /Ventura.

Inget par var bättre än det svensk-engelska under andra rondens foursome då de gick runt på 68 slag, en score som senare matchades av Champ och Finau.

Och det var svenskens stabila spel som bar fram laget.

Han började med att rulla i en lurig parputt på första innan han slog upp bollen nära på hål 12, 16 och 17. På vägen in fortsatte birdiechanserna att komma och totalt gjorde paret sju birdies och tre bogeys. Enda riktiga bommen var på nionde hålet (banans 18) då man gjorde chipp, chipp, tvåputt för bogey.

– Henrik var en klippa idag. Han gjorde inte ett misstag som kostade oss därute och det var skönt att ha någon stabil att luta sig mot idag, sa Rose efter ronden på TPC Louisiana.

Rose och Stenson spelade med Ryan Palmer och den spanske världstrean Jon Rahm, och Rahms ord efter ronden summerade den ganska väl:

– Rose spelade bra, men Stenson spelade otroligt.

Svensken slog en mängd kvalitetsslag både från tee och in mot green och han rullade dessutom i ett flertal puttar från svåra mellankorta avstånd.

Och även om det var Stenson som kanske drog loket under andra ronden så vet alla som spelat foursome och fyrboll att nästa dag kan det vara tvärtom. Under dag tre är det en ny fyrboll-bästboll och Zurich Classic avslutas sedan med en foursome på söndag.

Och svensken lyfte fram hur mycket han värderar tryggheten som Rose ger honom.

– Foursome är alltid ett lurigt format men det blir lite mindre svårt när man har en så bra partner som jag har. Vi har talat om det tidigare i veckan hur viktigt det är med tillit och vi spelade en solid rond idag och vi är jättenöjda med scoren.

Också det helsvenska paret med Alex Norén och Henrik Norlander spelade bra under fredagen. Med fyra birdies och två bogeys runt TPC Louisiana blev det 70 slag i foursome och med sina sju under par totalt delar man 16:e plats.

Under lördagens tredjerond spelar Norén/Norlander tillsammans med Thomas Pieters/Tom Lewis och de startar klockan 16.42 svensk tid.

Stenson och Rose spelar med Bubba Watson och Scottie Scheffler i näst sista bollen och de slår ut klockan 18.32.

Här kan ni se veckans sändningstider.

Här kan ni se ledartavlan.


Text: Martin Strömberg • 2021-04-24
TournyttAlexander NorenCameron ChampHenrik NorlanderHenrik StensonJustin RoseKristoffer VenturaPGA TourTony FinauTournyttViktor Hovland
Rulla till toppen