Adam Scott har inte tid att åka till Tokyo i sommar. Foto: Getty images

OS

Inget OS för Adam Scott

Adam Scott kommer inte att delta i OS. Detta meddelar hans agent.

Text: Jesper Johansson • 2021-04-22 Uppdaterad 2021-04-22

Enligt Johan Elliot, Adam Scotts manager, kommer australiern inte att spela OS i Tokyo. Anledningen är att det inte passar in i hans schema.

Det här är andra gången som Adam Scott inte lyckats få in de olympiska spelen i sitt schema. 2016 var också Zika-viruset något som oroade honom.
– Med en värld som ser ut som den gör just nu åker Adam ut på tävlingar i fyra-fem veckor några gånger per år. Med tre barn hemma kommer luckan i schemat att användas för att vara med dem. Det är egentligen enda gången fram till oktober då han har chansen att träffa sina barn, säger managern Ellit till Golf Channel.

Olympiska spelen för herrar spelas 29 augusti till 1 augusti på Kasumigaseki Country Club utanför Tokyo. Det är två veckor efter The Open spelas i England och en vecka efter WGC FedEx St Jude Invitational i Memphis. Därefter inleds slutspelen på PGA Tour.

Dustin Johnson har också meddelat att han inte kommer delta i årets Olympiska spel. Även han menar att schemat inte fungerar för honom.

De två spelare som Australien kommer skicka istället, såvida de inte tackar nej eller någon annan spelare klättrar på rankingen, är Cameron Smith och Marc Leishman.


Text: Jesper Johansson • 2021-04-22
TournyttAdam ScottOSTournytt
Scroll to Top