Hideki Matsuyama med armarna i skyn efter segern på Augusta National. Foto: Getty images

The Masters

Matsuyama starkast i segerstriden på Augusta

Under en söndag där ett helt startfält jagade honom var det ingen som gjorde det bättre än Japans förste majorvinnare på herrsidan.

Text: Jesper Johansson • 2021-04-11 Uppdaterad 2021-04-12

Hideki Matsuyama hade fyra slag till godo då han lite innan 21.00 svensk tid klev upp på Augusta Nationals första tee. Fyra och en halv timme senare hade han tagit hem inte bara sin, utan också hela Japans första majorseger på herrsidan.

Med en bogey på ettan och birdie på tvåan tycktes vi skymta lite nerv men därifrån var han i princip felfri under stora delar av ronden. Sju par och två birdies de kommande nio hålen samtidigt som hans motståndare inte kunde hota innebar en skön promenad på en av golfens mest heliga platser för japanen. Men sen kom hål 15 och på ett ögonblick var det helt plötsligt nerv igen.

Inför par 5-hålet hade Matsuyama en bekväm fyra slag stor ledning. Med en drive mitt i fairway såg han ut att behålla den. Men med dagens enda dåliga slag in mot green fick han se sin boll flyga förbi och ner i vattnet. Närmast där bakom var då Xander Schauffele som hade gjort tre raka birdies. Amerikanen spelade också med Matsuyama under det avslutande varvet och fick vittring på en sen comeback då han satte sitt andraslag, visserligen i bunkern, men långt ifrån vattnet.
En mycket taktisk chip och en rutinerad putt senare hade Matsuyama räddat en bogey. Samtidigt höll Schauffele på att sänka bunkerslaget för eagle men lämnade med en birdie.
– Jag är väldigt glad. Mina nerver började inte kännas under de sista nio hålen, de var där hela vägen från första tee, sa Matsuyama under segerintervjun via tolk.

På den 16:e utslagsplatsen var ledningen därmed endast två slag. Det skulle den dock inte vara länge. Efter ett vattenbesök av Xander Schauffele som till slut innebar en trippel var saken i princip klar. Och för att banka in det fortsatte Matsuyama med att slå två drives mitt i fairway på hål 17 och 18.

Vinnaren av The Masters var klar efter att Matsuyama slog upp sig ur bunkern och tvåputtade för bogey på hål 18. Hideki Matsuyama sträckte lite försiktigt sina armar mot luften, precis som ytterligare många miljoner landsmän gjorde hemma i Japan.
– Jag tänkte på alla mina landsmän hela dagen och jag är så glad över att ha kunnat vinna den här majorn för dem.
– Förhoppningsvis är jag den som nu gör att fler kan följa efter. Jag hoppas att fler japaner vinner efter mig, sa Matsuyama innan han fick en fist bump av Augusta Nationals ordförande, Fred Ridley.Text: Jesper Johansson • 2021-04-11
TournyttHideki MatsuyamaThe MastersTournytt
Rulla till toppen