Vijay Singh var i vattnet två gånger innan han satte chipen. Foto: Getty images

Tournytt

Tidigare mästarens trippel – trots sänkt chip

Det är sällan ett proffs gör en trippel och kan lämna ett hål nöjd. Det gjorde säkert inte Vijay singh under torsdagen, men han lär varit medveten om att det kunde blivit något betydligt värre...

Text: Jesper Johansson • 2021-04-08

Vijay Singh levde ett helt golfliv på Augusta Nationals 15:e hål under torsdagen. Trots att han satte en chip gick han vidare till korta hål 16 med en nedplitad trippel på scorekortet.

Händelseförloppet:
Slag 1
: Drive till vänstra ruffen (eller andra klippningen, om du frågar klubben).
Slag 2: Lay-up på ungefär 90 meter. 100 meter kvar till hål.
Slag 3: Ett för kort inspel på hål 15 är i princip ett garanterat besök i vattenhindret. Så blev det även för Vijay Singh.
Slag 4: Pliktslag och dropp. Vijay Singh valde att slå det här slaget från ungefär 88 meter.
Slag 5: Den här gången slog Vijay Singh inspelet för långt. Med en studs på green fick han se bollen studsa över green.
Slag 6: Vijay Singh väljer att slå en chip som blir för lång vilket dels gör att det ser ut som att han är två meter för långt till vänster med siktet. Vad som dessutom gör det värre är att bollen inte slutade rulla, utan fortsatte rakt ner i samma vatten han besökte med sitt tredje slag.
Slag 7: Plikt och dropp. Vijay Singh valde att droppa precis där han slog det slaget han satte i vattnet tidigare. En god idé, skulle det visa sig.
Slag 8: Vijay Singh slår en ny chip och även den här ser ut att vara två meter vänster om hål. Men med lite mindre hastighet börjar den sakta falla mot hål. Och jo då, det är där den stannar.

En galen trippel som lika gärna hade kunnat bli betydligt mer. Om Vijay Singh var nöjd med trippeln låter vi dock vara osagt, samtidigt som han garanterat kunde andas ut när han fick se bollen gå i hål.
Han följde också upp med en birdie på hål 16.

Här kan du se en aktuell ledartavla från The Masters.


Text: Jesper Johansson • 2021-04-08
TournyttAugusta NationalThe MastersTournyttVijay Singh
Scroll to Top