Thailändskan Patty Tavatanakit har gett sig själv ett ypperligt läge att vinna sin första major och leder med fem slag inför avslutningen av ANA Inspiration // Foto: Getty Images

ANA Inspiration

Stor ledning – då stänger Tavatanakit av sociala medier

Vill inte låta något utifrån stjäla hennes energi inför sista ronden.

Text: Martin Strömberg • 2021-04-04 Uppdaterad 2021-04-04

Thailändskan Patty Tavatanakits storspel bara fortsätter.

Under lördagen gick hon runt på 67 slag och leder ANA Inspiration med fem slags marginal inför slutronden. Hennes 14 under par efter 54 hål är tangerat rekord tillsammans med Pernilla Lindberg från 2018.

För att kunna behålla fokus och energi väljer den unga thailändskan då att inte använda sociala medier.

– Jag ska försöka att bara vila, äta och gå till sängs tidigt och inte tänka för mycket på golf. Om jag börjar kolla på sociala medier så har jag en tendens att fastna i det och glida iväg lite i tankarna och det är inte vad jag behöver göra just nu, förklarade hon efter tredje dagen på Mission Hills.

En dag som Tavatanakit inledde i ledning, en ledning som hon bara drygade ut. Hon gjorde birdies på de tre första hålen och tittade aldrig bakåt. Den långtslående 21-åringen har hittills snittat 298 meter från tee den här veckan och hon tänker fortsätta att slå drives och försöka vara aggressiv även sista ronden.

– Jag kan komma åt en del pinnar lite lättare med korta järn och banan blir lite annorlunda för mig. Men jag måste fortfarande slå bra drives och träffa så många fairways som möjligt.

Tavatanakit har hittills träffat 26 av 42 fairways och 45 av 54 greener. Det i kombination med bra puttning, hon snittar under 30 puttar per rond, är naturligtvis ett bra recept för framgång. Hennes stora förebild är Tiger Woods, som har inspirerat henne till att träna och bli professionell golfspelare.

– Jag tycker om hans sätt att spela och alltid attackera och även om det självklart inte går att jämföra mig själv med honom så vill jag spela på samma sätt och ha samma inställning.

Tavatanakit vann tre tävlingar på Symetra Tour 2019 men har hittills ingen seger på LPGA.

På delad andraplats inför sista ronden finns amerikanskan Ally Ewing (66) och sydkoreanskan titelförsvararen, Mirim Lee (68).

Av de svenska spelarna ligger Linnea Ström (68) och Anna Nordqvist (74) bäst till på delad 17:e plats. Pernilla Lindberg (69) är delad 27:a och Dani Holmqvist (74), som tyvärr avslutade med en trippelbogey på det 18:e hålet tredje dagen, är delad 33:a.

Klicka på bilden nedan för att komma till ledartavlan.


Text: Martin Strömberg • 2021-04-04
TournyttAlly EwingANA InspirationLPGA TourMirim LeeMission Hills GCPatty TavatanakitTournytt
Rulla till toppen