Efter en vindpinad slutrond kunde Joel Dahmen knipa sin första seger på PGA-touren i Dominikanska republiken // Foto: Getty Images

PGA Tour

Dahmen tog första segern på PGA Tour

Lingmerth bäst under sista rondens hårda test.

Text: Martin Strömberg • 2021-03-29

De kraftiga vindar som rört sig över södra USA de senaste dagarna nådde också Dominikanska Republiken under sista ronden av Corales Puntacana Resort & Club Championship.

Det var extremt svårspelat och det blev också dramatiskt i slutet.

Puertoricanen Rafael Campos hade chansen att ta tävlingen till särspel men hans birdieputt på det 72:a hålet missade hårfint när vinden låg på sidledes.

Den enes sorg är den andres lycka när det gäller golftävlingar och istället kunde Joel Dahmen jubla över sin första seger på PGA-touren efter 111 tävlingar.

– Jag visste att det var svårt att vinna på PGA-touren men inte att det var så här svårt. Jag kände mig i kontroll men kroppen ville göra andra saker. Lyckligtvis gjorde jag ett par riktigt bra up-and-downs på hål 16 och 17 och jag vet inte hur jag lyckades få i putten på slutet, sa en överlycklig Dahmen som gick runt på 70 slag.

För svensk del var det glädjande att se David Lingmerth spela upp sig. Hans 66-rond i vinden var dagens bästa och han klättrade till en delad 28:e plats. Richard S Johnson hade 74 sista ronden och slutade delad 52:a.

Klicka på bilden för att komma till resultatet.


Text: Martin Strömberg • 2021-03-29
TournyttDavid LingmerthJoel DahmenPGA TourRafael CamposRichard S. JohnsonTournytt