Sydafrikanen Daniel Van Tonder tog sin första seger på Europatouren efter särspel mot Jazz Janewattananond i Kenya // Foto: Getty Images

Europatouren

Sydafrikan segrade i Kenya

Lemke bästa svensk på delad 14:e plats.

Text: Martin Strömberg • 2021-03-26

Justin Harding lyckades inte ta två raka segrar när Europatouren körde dubbla tävlingar på Karen Country Club i Kenya.

Harding vann ju i söndags i Magical Kenya Open och hade ett gyllene utgångsläge med ledningen inför sista ronden även i den här veckans Kenya Savannah Classic. Men en 73:a under slutronden sänkte Harding som istället fick se landsmannen Daniel Van Tonder storma förbi via 64 slag.

Van Tonder slog i en lång putt för birdie på det 72:a hålet och behövde sedan tre extrahål mot thailändaren Jazz Janewattananond innan han gjorde om bedriften. Det var Van Tonders första seger på Europatouren men den 30-åriga sydafrikanen har samlat på sig sju segrar på Sunshine Tour de senaste åren.

– Jag hade det tufft förra veckan men den här veckan föll spelet på plats. Jag har arbetat hårt och älskar pressade situationer och jag är oerhört lycklig att jag lyckades vinna idag, sa en nöjd Van Tonder.

För Harding blev det istället en delad 14:e plats tillsammans med bland andra bäste svensk, Niklas Lemke (67), sex slag bakom segrande Van Tonder.

Lemke klättrade därmed vidare på Race to Dubai-listan och är nu på en 90:e plats.

Andra svensk som klarade kvalgränsen, Sebastian Söderberg (66), slutade på delad 26.e plats, åtta slag bakom Van Tonder.

Nästa ordinarie tävling på Europatouren är nyinsatta Austrian Open på Diamond CC utanför Wien mellan 15-18 april.

Klicka på bilden nedan för att komma till resultaten.


Text: Martin Strömberg • 2021-03-26
TournyttDaniel Van TonderEuropean TourJazz JanewattananondJustin HardingKaren GCNiklas LemkeSebastian Söderberg
Scroll to Top