Kevin Kisner fortsätter dominera i matchspelet. Foto: Getty images

Kisner krossar – slog ut Justin Thomas

Regerande mästaren i veckans matchspelstävling fortsätter leverera.

Text: Jesper Johansson • 2021-03-26 Uppdaterad 2021-03-26

Regerande mästaren i veckans WGC-Dell Technologies Match Play är Kevin Kisner. Och på grund av pandemin fick han titulera sig matchmästare ett år längre än vanligt.

Kanske utnyttjade han den tiden för att träna upp sin matchspelsförmåga ännu mer, för efter två dagar ser han väldigt intresserad ut av att behålla den där titeln.

Kevin Kisner lyckades under torsdagen besegra världstvåan Justin Thomas tämligen enkelt även om resultatet bara blev 2&1. Segern innebär att han inte förlorat i år och den innebär att hans totala statistik i matchspels-tävlingen är 18 segrar, 5 förluster och en oavgjord match. Imponerande.

– Han (Justin Thomas) inledde svagt och jag hade samtidigt gjort några birdies, så jag förväntade mig att han skulle komma igång lite senare vilket han gjorde. Jag gillade inte att ge bort hål 12 och jag var tvungen att kämpa på där under slutet, sa Kisner efter segern.

Kevin Kisner har under de senaste tre åren endast tre förluster. Detta har lett till att han vann tävlingen 2019 och slutade tvåa 2018. Lite av en matchspecialist, med andra ord. Frågan är bara om han får en plats i Ryder Cup – han är nämligen rankad 16 i det amerikanska laget.

– Jag gillar verkligen en mot en-spel. Jag gillar att veta vad som kommer att krävas inför varje slag jämfört med hur det är i en fyradagarstävling. Det är lätt att tappa bort sig i stunden en fredagsmorgon när spelet inte är perfekt. Det handlar om att kämpa på i 18 hål och inte tappa det mentalt.

Utöver Kevin Kisner kan Patrick Reed, Tommy Fleetwood, Patrick Cantlay och Dylan Frittelli själva avgöra om de ska gå vidare i veckans turnering, då de alla har saken i egna händer.

Här kan du se alla torsdagens resultat


Text: Jesper Johansson • 2021-03-26
TournyttKevin KisnerTournyttWGCWGC Match Play
Rulla till toppen