Aaron Wise kunde inte komma ikapp Matt Jones efter en svag period på tians green. Foto: Getty images

Wise visar: Hur du inte ska göra i jakten på seger

Golf är ett spel där man ska föra så få misstag som möjligt. Och för att sänka ditt resultat är det bäst att aldrig göra två misstag i rad. Aaron Wise visade på den tionde greenen att även proffs kan ha det svårt där ute.

Text: Jesper Johansson • 2021-03-22 Uppdaterad 2021-03-22

Aaron Wise är förstås en otroligt talangfull golfare. Han är en vinnare på PGA Tour och har många år kvar att spela på touren.
Men även stora talanger kan göra misstag som … tja, kanske är vanligare att se bland glada amatörer.

Under lördagsvarvet av helgens Honda Classic var Wise i ensam ledning av tävlingen på PGA Tour. Men han spelade de avslutande 13 hålen sju över par för att därmed vara tre slag bakom ledaren Matt Jones inför det avslutande varvet.

När det väl var dags för den avgörande ronden i Florida inledde Wise starkt. De första nio hålen tog han in två på ledaren och var därmed endast ett slag bakom ledaren inför de sista nio.
Sen kom hål 10.

Aaron Wise hade satt sig i en position där han hade en 8,2 meter lång parputt på hålet. Den lyckades han inte sätta men det såg ut som att han hade en relativt kort bogeyputt och därmed skulle ha chansen att hämta hem allt under de sista åtta hålen. Men bogeyputten missade han. Även putten för dubbel…

Spelet fortsatte att rasa för amerikanen som till slut kom in på en delad 13:e-plats.
Så vad tar vi med oss?
1: Även proffsen gör misstag.
2: Man tjänar på att träna puttning.
3: Men trots det kan man inte garantera en total kollaps för att halka ner från segerchansen till att sluta på en delad 13:e-plats.


Text: Jesper Johansson • 2021-03-22
TournyttAaron WisePGA TourTournytt
Rulla till toppen