Martin Kaymer blickar framåt och uppåt på världsrankingen. Foto: Getty images

Martin Kaymer – med nytt mål i sikte

Ska Martin Kaymers fina form hålla i sig? Efter ett fint 2020 siktar han nu högre än på många år.

Text: Jesper Johansson • 2021-03-17 Uppdaterad 2021-03-17

Martin Kaymer har under det senaste året hittat tillbaka till sitt fina spel som gett honom två majorsegrar i karriären. Nu är också målet inställt på en högre världsranking och en plats på den amerikanska touren. Och allt börjar i veckan, då han blivit inbjuden att spela Honda Classic.

För tillfället är Martin Kaymer rankad 89:a i världen. I veckan tävlar han för första gången sedan sin delade 18:e-plats i Saudi International i februari.

Veckans start blir också hans första på PGA Tour sedan han missade cutten i Barracuda Championship i augusti 2020.
– Jag trivs med att spela på PGA Tour och jag har spelat bra den senaste tiden. Så det ska bli trevligt att spela tävlingsgolf i USA igen, säger Martin Kaymer till Bunkered.
– Jag kan bo i min lägenhet i USA och jag kan spela golf och samtidigt känna mig avslappnad.

2018 och 2019 är två år Martin Kaymer antagligen vill glömma. Tvåfaldige majorvinnaren lyckades under de två åren endast skrapa ihop sex topp-10-placeringar. Men 36-åringen fick bra fart på grejerna 2020, då han slutade topp-10 hela åtta gånger under samma år – alltså två gånger mer än han gjorde under de föregående två åren. Det fina spelet kan också härledas till att han var European Tours näst bäste spelare, sett till Strokes Gained.

Därför har han nu gått ut och meddelat vad han har för mål med kommande tävlingar: Att ta sig till topp-50 i världen.
– Mitt stora mål är definitivt att komma tillbaka topp-50, vilket kommer tillåta mig att spela i de tävlingar jag vill tävla igen. Det handlar om att träna och ge sig själv tiden att träna för att nå hela vägen, vilket jag gjort senaste tiden.
– Jag har varit i Florida i tio dagar för att träna och nu ser jag fram emot att tävla i Honda Classic.

Om Martin Kaymer ska lyckas ta sig till topp-50 i världen igen återstår att se. Han inleder sin vandring mot den viktigaste gränsen på världsrankingen på torsdag, då han spelar tillsammans med Beau Hossler och Seung-Yul Noh.


Text: Jesper Johansson • 2021-03-17
TournyttMartin KaymerPGA TourTournytt
Rulla till toppen