Foto: Getty images

Tournytt

Ny dokumentär om The Masters – flera stjärnor deltar

Höstens Masters Tournament var på många sätt unik. Nu ska en dokumentär om höstmajorn visas.

Text: Jesper Johansson • 2021-03-15

Goda nyheter för oss som inte kan få nog av Augusta National och The Masters! En ny dokumentär kommer att sändas om tävlingen.

Det är dock inte en historisk resa vi ska ta oss igenom utan istället meddelar ESPN att man siktar på att publicera en behind-the-scenes-dokumentär om Masters förra året.

”The One in November” ska den heta och kommer att fokusera på dagarna inför tävlingen som alltså inte spelades i april som den gör normalt. Filmen kommer följa personerna som är ansvariga för att sätta upp och se till att hela majorn fungerar. Enligt ESPN kommer tittare få ”se och höra från chefer inom organisationen som ger en ovanlig inblick in i vad som krävs för att förbereda The Masters”.

Bland de som deltar är Augusta National Golf Clubs ordförande, Fred Ridley. Men också Lee Elder deltar då vi får följa arbetet att ta fram skapandet av Lee Elder- stipendiet. Det kommer också vara ett segment som visar hur vinnarnas middag skapas, den som Tiger Woods var värd för. Dessutom har ESPN följt Cameron Champ i hans förberedelser inför sin första start i majorn. I filmen deltar också Jack Nicklaus, Gary Player, Gary Woodland och Ian Poulter.

Intressant för oss som följer tävlingen från invigningen på torsdagen till avslutningen söndag kväll. Men kommer vi kunna se den i Sverige? Det finns ingen information över om dokumentären kommer att sändas via svensk tv eller via en streamingtjänst vi har här i landet.

Turligt för oss finns det tid att hitta en lösning för att se dokumentären. Den har nämligen premiär redan imorgon.

UPPDATERING: Dokumentären kommer att sändas för oss svenskar via Masters.com från och med 3 april. Den kommer också att sändas via deras Facebook-sida och deras Youtube-kanal.


Text: Jesper Johansson • 2021-03-15
TournyttAugusta NationalCameron ChampGary PlayerJack NicklausThe MastersTournytt
Scroll to Top