Dustin Johnson ska ha åtgärdat problemet som gjort att han är i en liten formsvacka. Foto: Getty images

Tournytt

DJ berättar varför han varit i en formsvacka

Det är viktigt att ha koll på grunderna. Även om man är världens bäste spelare.

Text: Jesper Johansson • 2021-03-10

Under söndagsronden av Genesis Invitational hade Dustin Johnson en fin chans att vinna. Men istället för resultat på 60-talet sköt amerikanen en rond över par. Över par! Världsettan hade inte gjort det på över ett år i en avslutande rond av en tävling. Veckan därpå spelade han WGC-tävlingen på The Concession. Väl där ska han ha stått och laborerat med fem olika driverhuvuden på rangen för att hitta rätt. Han hittade inte v ad han sökte då han rankades 59:a från tee.

Till slut blev det en delad 54:e-plats för världsettan i tävlingen, hans sämsta resultat sedan han missade cutten i juli. Han kom in till förra veckans tävling med elva raka resultat inom topp-11. Tre av de tävlingarna slutade i segertal och porträtt tillsammans med pokaler och troféer (och en grön Masters-kavaj).
– Bollpositionen hade fallit lite för långt bakåt, vilket gör att jag slår bollen åt båda hållen. Det tar lite jobb att fixa en sådan sak, men det är gjort nu och jag känner mig ganska bra med drivern just nu, säger DJ inför veckans tävling.
– Jag slog inte drivern så bra och därför spelade jag inte så bra. Ganska enkelt.

Ganska enkelt, absolut. Enligt honom själv är problemet nu löst då han spelade nio inspelshål med fina, raka och (högst troligt) långa drives. Kanske kan det leda till ytterligare en topp 20-position för världsettan. Precis som de senaste tre åren.


Text: Jesper Johansson • 2021-03-10
TournyttDustin JohnsonPGA TourPlayers ChampionshipTournytt
Scroll to Top