Bryson DeChambeau jublar efter att den sista parputten gått i på det 72:a hålet av Arnold Palmer Invitational på Bay Hill // Foto: Getty Images

PGA Tour

Bryson vann efter Tigers pepp-sms

"Otroligt omtänksamt att tänka på mig"

Text: Martin Strömberg • 2021-03-08

Inför avslutningsronden av Arnold Palmer Invitational plingade det till i Bryson DeChambeaus telefon.

Det var åttafaldiga segraren på Bay Hill, Tiger Woods, som ville önska lycka till inför slutronden med några peppande och uppmuntrande ord.

– Det var en överraskning och verkligen inget jag förväntat mig. Otroligt omtänksamt att tänka på mig med tanke på hur han har haft det senaste tiden, sa en rörd DeChambeau efter segern i årets upplaga.

Sista ronden blev en rejäl utmaning för spelarna och snittscoren var 4,6 slag högre än under lördagen. Kampen kom att stå mellan den engelska veteranen Lee Westwood och Bryson DeChambeau .

Och den avgjordes inte förrän på det 72:a hålet. Westwood spelade starkt hela dagen och när han rullade i en drygt två meter lång putt för par på sista hålet tvingade han DeChambeau att sätta sin egen parputt från något kortare avstånd.

Efter att ha backat ifrån en gång lyckades han fokusera och slå i den.

Han hade tidigare under ronden slagit ännu en monsterdrive på sjätte hålet och gjort birdie från fairwaybunkern och dessutom räddat ett magiskt par på elfte hålet efter ett snudd på omöjligt pluggat läge i bunkern.

– Så här i efterhand var det dagens slag för mig, jag ville bara lyckas få upp den någonstans på green och att gå därifrån med par var massivt.

DeChambeau har nu vunnit både The Memorial (Jack Nicklaus tävling) och Arnold Palmer Invitational, två av hans stora förebilders flaggtävlingar.

Bryson DeChambeau med den klassiska segerkavajen från Bay Hill efter den dramatiska upplösningen under söndagen // Foto: Getty Images

– Den här segerkavajen är naturligtvis en stor ära att få och jag tillägnar den till Mr Palmer men en del av äran går också till Tiger, sa en rörd Bryson DeChambeau efter segern.

Medan många spelare sköt höga scorer sista dagen lyckades DeChambeau ta sig runt ett under par. Westwood var två slag sämre. DeChambeau menade att det var tillfälligheter som skiljde dem åt.

– Det var U.S Open-förhållanden där ute och Lee spelade fantastiskt. Jag hade marginalerna med mig men han kunde lika gärna ha vunnit.

Alex Norén gjorde trippelbogey på sista hålet för andra dagen i rad och noterade 79 slag för ronden. Alex slutade på delad 49:e plats och blev bästa svensk.

Henrik Norlander hade 78 slag sista ronden och slutade på 71:a plats.

Klicka på bilden nedan för att komma till resultaten.


Text: Martin Strömberg • 2021-03-08
TournyttAlexander NorenBay HillBryson DeChambeauHenrik NorlanderLee WestwoodPGA TourTournytt
Scroll to Top