Trots att han hetsades av spelkompisen valde Bryson en försiktigare linje på Bay Hills sjätte hål // Foto: Getty Images

PGA Tour

Spieth hetsade DeChambeau att gå för green

Bryson valde den säkra vägen ännu en gång – trots att medspelaren hetsade honom.

Text: Martin Strömberg • 2021-03-06

Det har talats mycket om det sjätte hålet på Bay Hill den här veckan.

Bryson DeChambeau har hintat om att han eventuellt skulle kunna tänka sig att slå driver direkt mot green på par 5-hålet som svänger kraftigt vänster, ett slag som behöver flyga drygt 300 meter för att nå över vattnet.

Och han försökte under inspelsvarvet.

Men hittills har han inte ansett att vinden legat rätt.

Under fredagens andra rond av Arnold Palmer Invitational var förhållandena bättre än under torsdagen. Men DeChambeau valde ändå en säkrare linje långt höger, trots att han berättar att han hetsades av medspelaren Jordan Spieth att gå för det.

– Vi pratade om det på vägen och han var på mig om att driva green. Han sa att det var enda anledningen att han spelade den här veckan att få se mig slå över sjön och han satte lite press på mig. Men vinden vände och virvlade fram och tillbaks och det krävs rak medvind för att jag ska gå för det.

Det blev ändå 71 slag andra ronden för DeChambeau, som är sex under par totalt och på sjätteplats inför helgens spel, tre slag bakom ledande kanadensaren, Corey Conners.

Och visst valde han en hel del spektakulära spellinjer från tee trots att han inte gick för green på sexan.

Eller vad tycker ni om den här raketen över hörnet på tionde hålet?

– Jag måste få ordning på mitt wedgespel, som inte fungerar alls, men annars känns det mesta ganska bra. Puttningen är bättre än på länge och jag driver bollen helt okej, summerade DeChambeau sitt spel de två första dagarna på Bay Hill.

För Jordan Spieths del fortsätter han att visa fin form.

Ronder på 70-69 ger honom en delad sjundeplats, fyra slag bakom Conners, inför helgen. Och ännu en gång sniffar han efter den där första segern sedan segern på Royal Birkdale i The Open 2017. Spieth tog elva segrar mellan 2013 och 2017 men har sedan dess kammat noll. Kanske vänder det här på Bay Hill där Spieth faktiskt spelar för första gången i sin karriär.

– Det är kul att lära känna en ny bana och spelet blir bättre och bättre i takt med att självförtroendet växer. Det finns fortfarande saker att jobba med men det går helt klart i rätt riktning.

För svensk del är Alex Norén bäst på en delad 26:e plats efter ronder på 72-71. Henrik Norlander slank precis med till helgens spel efter att ha rullat i en birdie på hål 9, Norlanders sista. Han delar 65:e plats på två över par efter ronderna 71-75.

Henrik Stenson hade tyvärr två slag för mycket med sina 73-75 och missade kvalgränsen.

Klicka på bilden nedan för att komma till ledartavlan.


Text: Martin Strömberg • 2021-03-06
TournyttAlexander NorenBay HillBryson DeChambeauCorey ConnersHenrik NorlanderHenrik StensonJordan SpiethPGA TourTournytt
Scroll to Top