European Tours flagga kan hissas på amerikansk mark i april. Foto: Getty images

Flyttplaner

European Tour ska spelas i USA?

Det låter mycket märkligt. Men enligt Daily Telegraph funderar European Tour på att flytta tävlingar till amerikansk mark.

Text: Jesper Johansson • 2021-03-02

För en tid sedan blev European Tour och PGA Tour partners. Detta kan vara en av anledningarna till den okonventionella idén att spela europeiska tävlingar i Florida, som ska vara planen enligt den brittiska tidningen.

Tanken är att man ska anordna tre tävlingar efter The Masters. Tävlingarna som flyttas är Tenerife Open, Gran Canaria Lopesan Open och Portugal Masters. På grund av covid-19 är det osäkert om tävlingarna kan spelas i Spanien och Portugal. Personer bosatta i Sydafrika och England får nämligen inte besöka Spanien och nya säkerhetsåtgärder i Portugal skulle innebära att inte heller professionella atleter tillåts resa till landet.

Detta är än så länge bara ett förslag, men det har trots allt presenterats för tourens Tournament Committee, vilket antyder att det är ett alternativ man tar på allvar.
– Jag kan bekräfta att vår nya partner, PGA Tour, har erbjudit sig att hjälpa oss på något vis, vilket är ett tydligt bevis på styrkan i vår nya allians. Vi har diskuterat detta med vår tävlingskommitté som en del av de möten vi hade nyligen för att planera. Så de är medvetna om vad vi kanske ska göra, säger Keith Pelley i ett meddelande som Golf Digest tagit del av.

Några spelplatser för de europeiska tävlingarna i USA är inte bekräftade. Pelley säger också att han fortfarande hoppas att tävlingarna ska kunna spelas i Europa.
– Vi hade föredragit att behålla det schema vi har just nu. Det är fortsatt vår plan, men med ständigt förändrade regler och lagar måste vi vara förebyggande och se över alternativen. Så fort vi har konkret information kommer vi dela det vidare, säger Europatourchefen.

Närmaste på det europeiska tourschemat står Commercial Bank Qatar Masters nästa vecka följt av en tvåveckorssejour i Kenya, där Magical Kenya Open och Kenya Savannah Classic avgörs på Karen Country Club i Nairobi.


Text: Jesper Johansson • 2021-03-02
TournyttEuropean TourKeith PelleyPGA TourTournytt
Scroll to Top