ON FIRE. Ja, Collin Morikawa var stekhet och levererade åtta birdies på tio hål - men svalnade något i slutet av ronden Foto: Getty Images

PGA-touren

Stekhet Morikawa svalnade i slutet

Collin Morikawa går ut i ledning i WGC-tävlingen i Florida, men han jagas av idel tunga namn.

Text: Bo Steffensen • 2021-02-28

Collin Morikawa började lite lätt med två par men sedan hade han uppvisning från trean till tolvan. Morikawa gjorde åtta birdies på tio hål. Låt vara att en bogey smet in i den raden. Räknar man bara femman till tolvan blev det sju birdies på åtta hål.

– Varje gång man radar upp birdies på det viset så är man i zonen. Det var lätt att spela. Jag slog fantastiska slag, kom undan med en birdeputt på sexan som slog i bakkant av hålet men bortsett från det … jag slog helt enkelt högklassiga slag, sa Morikawa efteråt.

På tre spelade ronder har Morikawa gjort 23 birdies (sex torsdag, nio fredag och åtta lördag).

Efter birdiefyrverkeriet var Collin Morikawa ett tag i ledning med sex slag men avslutade ronden med tre par och två bogeys (båda på par 5-hål).

– Jag är rätt bra på att starta om och veta vad jag gjorde bra och sedan ta med mig det till morgondagen. De sista fem hålen var, självklart, inte bra. Det tar jag lärdom av, sa Morikawa.

Han kom till slut in på 67 slag, fem under par, och leder WGC-tävlingen  på The Concession i Florida inför sista dagen.

Morikawa, –15 totalt,  är två slag före Billy Horschel och Brooks Koepka.

.

24-årige Collin Morikawa blev proffs 2019 och har redan vunnit tre gånger på PGA-touren, varav en major – PGA-mästerskapen 2020 – och tagit sig upp till sjätte plats på världsrankingen.

Nu har han möjligheten att ta ännu en stor titel och ytterligare kliv i karriären.

Norske Viktor Hovland som avslutade sin fredagsrond med en kvadrupel (på nian) och därmed tappade fyra slag i ett nafs kom tillbaka starkt på lördagen. Hovland sköt 66 slag, dagens lägsta score, och är nu ”bara” fem efter ledande Morikawa. Dessutom gjorde han par på nian.

– Jag tänkte på det. Jag slog en bättre drive i dag och ett fint andraslag och sa till mig själv att jag gör förmodligen inte en åtta därifrån, sa Viktor Hovland.

Hovland är delad sjua och slår ut 19.20 svensk tid tillsammans med Scottie Scheffler. Bakom dem kommer Patrick Reed/Rory McIlroy , Webb Simpson/Broooks Koepka och ledarbollen med Morikawa/Horschel.

Klicka på bilden för fullständig leaderboard.


Text: Bo Steffensen • 2021-02-28
TournyttCollin MorikawaPGA-tourPGA-tourenThe Concession ClubTournyttWGC
Scroll to Top