"Han är mina ögon och öron och en av anledningarna till att jag är så framgångsrik som jag är", sa Brooks Koepka om sin caddie Ricky Elliott som fyllde år på fredagen. Foto: Getty Images

PGA-touren

Koepka i form “för tidigt” – hyllar sin caddie

Brooks Koepka går in i helgen med ett slags ledning.

Text: • 2021-02-27

Förre världsettan Brooks Koepka, som jobbat hårt under vintern för att få ordning på sitt skadade vänstra knä, vann i Phoenix i februari och är full av självförtroende.

– Normalt sett brukar jag inte komma i form förrän till The Players. Det är då det brukar kännas som att det börjar hända något. Men det är trevligt att formen är här lite tidigare än vanligt, sa Brooks Koepka efter fredagens 66-runda, sex under par.

Inför helgen leder Koepka WGC Workday Championships på The Concessions i Florida, tävlingen som egentligen skulle ha spelats i Mexiko, med ett slag före Cameron Smith, Billy Horschel och Collin Morikawa.

Koepka är –11 totalt och hyllade sin irländske caddie Ricky Elliott som fyllde 42 år på fredagen.

– Han är en av anledningarna till att jag är så framgångsrik som jag är. Han är alltid där, oavsett när det är bra eller dåligt. Han kan prata om saker, även svåra grejer. Han är mina ögon och öron och jag tycker väldigt mycket om honom så grattis på födelsedagen Ricky, sa Koepka.

The Concession är en bana där mycket kan hända om man inte håller I hatten. Det är endast 71 spelare i fältet men det skiljer 22 slag mellan ledande Koepka och Andy Sullivan som är siste man.
Bryson DeChambeau hade 77 slag första dagen. På fredagen var han 13 slag bättre och hans 64 var dagens bästa score (tillsammans med Collin Morikawa) vilket lyfte honom 44 placeringar.

– Det är golf, man kan få båda ändar av pinnen. Jag spelade inte uselt på torsdagen, det var bara det att ingenting gick min väg, speciellt på sista nio. I dag slog jag några bra puttar och några bra slag och hade turen på min sida, sa DeChambeau.

.

Klicka på bilden för fullständig leaderboard.

.


Text: • 2021-02-27
TournyttBrooks KoepkaEuropean TourPGA TourThe Concession ClubTournyttWGC
Scroll to Top