Daniela Holmqvist delar ledningen inför sista ronden på Morongo GC i Kalifornien // Foto: Getty Images (Arkiv)

LPGA-touren

Holmqvist tillbaka efter skada – bästa svenska

Skadedrabbade Daniela Holmqvist är bästa svenska på Lake Nona. I hennes första tävling sedan september.

Text: Bo Steffensen • 2021-02-27

Daniela Holmqvist är bästa svenska inför sista dagen av Gainbridge LPGA på Lake Nona i Orlando.

Daniela Holmqvist spelade i samma boll som världsettan Jin Young Ko. Holmqvist har en sjundeplats som bästa resultat på LPGA-touren. På lördagen gick ett under par och är –4 totalt (D21). Hon är nio slag efter ledande Nelly Korda (–13).

Daniela Holmqvist har dragits med en ryggskada under hösten och vintern

– Jag tror inte att jag är helt skadefri och kanske inte kommer att bli det någonsin. Just med min ryggskada. Jag hade en mindre operation i början av december som tog bort ganska mycket smärta så det är mycket bättre än förra året. Nu handlar det om att bibehålla det med dagliga övningar och träna mycket core, säger hon till V Sport Golf.

Detta är den första tävlingen Daniela Holmqvist spelar sedan hon bröt ANA Inspiration i september. Hon spelar på en så kallad medical extension.

– Jag har spelat ganska bra hemma i Jupiter när jag spelat med kompisar och andra spelare men det är alltid lite annorlunda när man kommer ut till en arena och står där med ett scorekort i handen. Men jag har en kompis på bagen denna veckan, hon är väldigt bra både på och av banan, banan är superfin och vädret bra och det hjälper verkligen till, säger hon.

.

Anna Nordqvist och Pernilla Lindberg kom båda in tre under för dagen och båda är också –3 totalt (D28). Madelene Sagström och Linnea Ström, +3 (D64).

Annika Sörenstam hade en tung dag. Hon noterade åtta bogeys, och en birdie, i scorekortet och kom in på 79 slag. Hon sänkte en sexmetersputt på sista hålet för att undvika en 80-rond.

Därmed är Sörenstam +9 totalt och sista av de 74 spelare som klarade kvalgränsen.

Amerikanskan Nelly Korda (–13) leder ett slag före thailändskan Patty Tavatanakit.

Klicka på bilden för fullständig ledartavla.


Text: Bo Steffensen • 2021-02-27
TournyttDaniela HolmqvistLake NonaLPGA TourLPGA-tourenTournytt
Scroll to Top