CT-plats på spel

Första professionella simulatorgolftävlingen i Norden

Ecco Tour Virtual Spring Series. Så heter den första professionella simulatorgolftävlingen som spelas i Norden.

Text: Jesper Johansson • 2021-02-19 Uppdaterad 2021-02-20

Totalt spelas tre separata tävlingar som tillsammans utgör en Order of Merit. Och priserna är mycket fina. Via golf i en simulator kan man nämligen ta hem ett wildcard till Europatourtävlingen Made in Himmerland som spelas i Danmark i slutet av maj. Dessutom kommer flera wildcards till Challenge Tour att delas ut till de bästa spelarna.

Den bäste amatören kommer också kunna vara med och vinna en plats i Challenge Tour-tävlingen Made in Esbjerg, vilket gör att tävlingen inte bara är för proffs.
– Simulatorgolf har blivit så realistiskt att det på många sätt kan likställas med att spela en riktigt tävling utomhus. Därför höjer vi nu ribban och sätter fyra Challenge Tour-inbjudningar och en Made in HimmerLand-inbjudan på spel, säger Ecco Tour-ägaren och Made in HimmerLand-promotorn Flemming Astrup. 

Den första tävlingen är Indoor Golf Group titelsponsor till. Grundare och vd till det expansiva företaget är Fredrik Wredmark. Så här säger han om att få arrangera en professionell tävling.
– Vi såg det som en självklarhet att vara med och arrangera de första professionella simulatortävlingarna i Norden. Vi håller oss nära den etablerade golfvärlden och vill minska tröskeln mellan golf utomhus och inomhus, både på elit och amatörnivå. Detta är ett samarbete helt i linje med vårt mål att växa inomhusgolfen som företeelse.

För att få vara med och spela måste du vara en professionell spelare eller amatör med ett handicap på 5 eller lägre. Varje tävling sträcker sig över en vecka vilket gör att du själv kan anpassa ditt deltagande efter schemat. Pris för att delta är 100 euro för proffs och 35 euro för amatörer och för att ha en chans att kvala hela vägen till European Tour måste du delta i alla tre tävlingar. Men är du proffs kommer du inte betala någon avgift till arrangören, då Indoor Golf Group väljer att skänka alla pengar till prispotten.


Text: Jesper Johansson • 2021-02-19
TournyttECCO TourIndoor Golf GroupTournytt
Rulla till toppen