Efter tre raka missade kvalgränser tog Brooks Koepka hem segern på TPC Scottsdale efter en mäktig avslutning // Foto: Getty Images

PGA Tour

Koepkas drömeagle gav seger i Phoenix

Tog första segern sedan 2019 efter en läcker avslutning.

Text: Martin Strömberg • 2021-02-08 Uppdaterad 2021-02-08

Förhandsscenariot inför sista ronden av Waste Management Phoenix Open var en duell mellan Xander Schauffele och pånyttfödde Jordan Spieth.

Istället blev det en annan storspelare som steg upp från dödsriket.

Brooks Koepka kom från tre raka missade kvalgränser och ett års skadehelvete och vann på TPC Scottsdale efter en mäktig eagle på det näst sista hålet.

Koepka gick sista sex hålen fem under par.

– Det fanns en kort period när jag var skadad som jag tvivlade på om jag skulle kunna komma tillbaks till mitt gamla jag igen. Det spelade ingen roll hur mycket jag tränade och hur mycket rehab jag körde så blev mitt knä inte bättre, sa en lycklig Koepka efter sin åttonde seger på PGA-touren och den första sedan WGC–FedEx St. Jude Invitational 2019.

Koepka gick sista ronden på 65 slag (-6) och segermöjligheten dök upp mot slutet eftersom varken Schauffele (71) eller Spieth (72) hade sina bästa dagar.

– Jag kände hela tiden att jag hade chansen om jag kunde avsluta bra. Jag har saknat den där känslan av att slåss om segern och det var en skön känsla att kunna plocka fram slagen som behövdes, sa Koepka.

När Schauffele kom till sista hålet var han tvungen att sätta inspelet för att nå Koepka men han fick nöja sig med en birdie och delad andraplats tillsammans med Kyuong-Hoon Lee.

För Spieth blev det till slut en delad fjärdeplats och ändå ett steg i rätt riktning.

Men puttningen som burit honom under de tre första ronderna var plötsligt som bortblåst under söndagen.

– Jag slog många bra puttar men kunde inte får fram bollen till hålet, alla puttar såg snabbare ut än de var. Lika stora som hålen sett ut tidigare dagar, lika små var de idag, sa en besviken men ändå förväntansfull Spieth.

– Jag tar med mig mycket positivt från den här veckan, att kunna vara med och slåss om segern trots att jag inte var i närheten av mitt bästa spel.

Enda svensken Henrik Norlander avslutade starkt med 67 slag (-4) och han avancerade sex placeringar till en delad 22:a plats. Norlander behåller också sin 39-placering på FedEx Cup-listan.

Klicka på bilden nedan för att komma till resultaten.


Text: Martin Strömberg • 2021-02-08
TournyttBrooks KoepkaHenrik NorlanderJordan SpiethKyoung-Hoon LeePGA TourTournyttXander Schauffele
Scroll to Top