Andra segern på tre år för världsettan Dustin Johnson i Saudiarabien // Foto: Getty Images

Europatouren

Dustin höll undan i Saudiarabien

Vann trots tuff utmaning under sista ronden på Royal Greens.

Text: Martin Strömberg • 2021-02-07 Uppdaterad 2021-02-07

Världsettan Dustin Johnson lämnar inte USA särskilt ofta för att spela på andra tourer.

Men de tre senaste åren har han spelat Saudi International och det ångrar han nog inte. Segern under söndagen innebär att Johnson har två segrar och en andraplats i tävlingen under 2019-2021 och om man tar en titt på hans senaste elva rondresultat på Royal Greens G&CC är det mycket imponerande läsning: 61-65-67-67-68-68-67-67-64-66-68.

– Banan här passar mig bra och jag har tyckt om den sedan första gången jag såg den. Jag spelar inte lika mycket runt om i världen som jag skulle vilja men det är viktigt och roligt att visa att jag kan vinna överallt, sa Johnson efter tvåslagssegern.

Segern var världsettans första sedan Masterssegern på Augusta National i höstas och ett besked att spelet sitter efter vintervilan. Han slutade delad elva i sin enda tävling tidigare under 2021 i Sentry Tournamnet of Champions på Hawaii.

Avslutningsdagen på Royal Greens saknade inte helt dramatik, Johnson spelade stabilt men hade svårt att omsätta det långa spelet i birdies och han utmanades främst av landsmannen Tony Finau, som en kort stund var uppe jämsides, och fransmannen Victor Perez. Även engelsmannen Justin Rose närmade sig på slutet men han fick nöja sig med en andraplats som delades med Finau. Perez var ytterligare ett slag bakom tillsammans med skotten Calum Hill.

– Jag hade problem med greenläsningen hela tävlingen och såg jag ett högerbreak så föll den vänster och tvärtom. Jag fick äntligen i en skön putt på hål nummer 13 och birdien på 17 var riktigt viktig. Det var tufft hela vägen och jag är lycklig att jag lyckades hålla undan.

Danske Rasmus Højgaard hade sista dagens bästa rond med 62 slag och avancerade till en delad sjätteplats, en placering som han delade med bland andra norrmannen Viktor Hovland.

Enda svensken som fick spela alla fyra ronder, Marcus Kinhult, slutade på en 70:e plats, 17 slag bakom Dustin Johnson.

Klicka på bilden nedan för att komma till resultatet.


Text: Martin Strömberg • 2021-02-07
TournyttCalum HillDustin JohnsonEuropean TourJustin RoseMarcus KinhultRasmus HøjgaardTony FinauTournyttVictor PerezViktor Hovland
Rulla till toppen