Paul Caseys sylvassa avslutning lyfte honom till ledning inför slutronden av Dubai Desert Classic // Foto: Getty Images

Europatouren

Casey jagar ET-seger nummer 15 – inspireras av Westwood

Kanonavslutningen gav 64-rond på Emirates GC.

Text: Martin Strömberg • 2021-01-30

Det är engelskt i topp inför sista ronden av Dubai Desert Classic.

En fantastisk 64-rond under lördagen innebär att 43-åringen är ett slag före skotten Robert MacIntyre inför sista ronden och två slag före sydafrikanen Brandon Stone.

Casey avslutade lördagen med att göra birdie på hål 17 och eagle på 18 för att ta sig till 15 under par totalt i tävlingen.

Om han skulle vinna på söndagen så innebär det seger nummer 15 för Casey på European Tour.

– Jag läser listan över tidigare segrare här och det finns bilder av dem bakom 18:e green och jag inser vilken ära det vore att ta en seger just här i Dubai, säger Casey, som tidigare har två segrar i Abu Dhabi.

Han är just nu rankad på 27:e plats i världen och har ingen spelare som är äldre än så före sig på rankingen. Och han känner sig i bättre fysiskt trim än på länge.

– Om man bara behåller sin kapacitet i det här spelet så blir man omsprungen snabbt, man måste hela tiden förbättra sig. Men jag har haft tur med min kropp och den kan ge mig några extra år på topp och jag inspireras av spelare som Westy (Lee Westwood) som lägger tid på fysiken och presterar år efter år. Jag jagar fortfarande förbättring.

Bakom trion i topp är det ett litet hopp på tre slag ner till spanjoren Sergio Garcia och engelsmannen Laurie Canter på tio under par.

De två svenskarna som klarade kvalgränsen tappade mark under lördagen. Alexander Björk gick ett över par (73) under lördagen och delar 49:e plats inför sista ronden.

Marcus Kinhult gick på 74 slag (+2) och är delad 55:a.

Klicka på bilden nedan för att komma till ledartavlan.


Text: Martin Strömberg • 2021-01-30
TournyttAlexander BjörkBrandon StoneEuropean TourLaurie CanterMarcus KinhultPaul CaseyRobert MacIntyreSergio GarciaTournytt
Scroll to Top