Belgaren Thomas Detry har skaffat sig läge för att ta sin första ET-seger den här veckan i Dubai Desert Classic // Foto: Getty Images

Europatouren

Bogeyfri belgare dominerar i Dubai

Detry jagar första ET-segern på sin nya hemmaplan.

Text: Martin Strömberg • 2021-01-29

Förra veckan i Abu Dhabi gjorde belgaren Thomas Detry bland annat tre dubbelbogeys på 36 hål och missade kvalgränsen med stor marginal.

Den här veckan i Dubai Desert Classic bjuder 28-åringen från Bryssel på ett helt annat spel. Efter 36 hål har Detry producerat 10 birdies, 26 par och 0 bogeys.

Han leder efter 36 hål med ett slag före skotten Robert MacIntyre och belgaren jagar sin första ET-seger, trots att det känns som att han varit med i tätskiktet av European Tour i många år.

– Jag är väldigt nöjd med att vara bogeyfri runt den här banan, då har man spelat bra. Jag har hållit bollen i fairway, träffat många greener och gjort mina up-and-downs när det behövts. Jag är mycket nöjd, sa Detry efter sin andra raka 67-rond.

Det är uppenbart att Detry trivs i Dubai och om ett par veckor flyttar han in i en ny bostad just här i Dubai. Han skulle inte ha något emot att göra det som nybliven förstagångssegrare på European Tour.

– Det skulle verkligen vara extra-special att vinna första gången på min blivande hammaplan.

Andra dagens bästa rond stod annars segraren förra veckan, Tyrrell Hatton för. Efter en inledande 76-rond på torsdagen gick han runt på 64 slag andra dagen, vilket var två slag bättre än näst bästa ronden på 66 slag av australiern Lucas Herbert. Hatton klättrade från en plats i den absoluta botten ända upp till en delad 23:e plats inför helgens spel. Engelsmannen är sex slag bakom Detry och har plötsligt chansen att ta en ökendubbel på söndag.

– Målsättningen inför dagen var ju att ta sig upp på rätt sida kvalgränsen och jag är glad att jag lyckades efter den dåliga ronden igår. Jag spelade bra och satte en del puttar idag och det ska bli kul att se hur långt det kan bära i helgen.

För svensk del klarade två av sju spelare kvalgränsen. Både Marcus Kinhult (70-72) och Alexander Björk (71-71) delar 33:e plats, åtta slag bakom ledande Detry.

Klicka på bilden nedan för att komma till ledartavlan.


Text: Martin Strömberg • 2021-01-29
TournyttAlexander BjörkEuropean TourMarcus KinhultThomas DetryTournyttTyrrell Hatton
Scroll to Top