Engelsmannen Tyrrell Hatton har ryckt åt sig en femslagsledning i Abu Dhabi HSBC Championship // Foto: Getty Images

Europatouren

Hatton övertygar i Abu Dhabi

Leder med fem slag efter birdiestreak.

Text: Martin Strömberg • 2021-01-22

För andra speldagen i rad bröts Abu Dhabi HSBC Championship i förtid på grund av mörker.

Första ronden sköts upp på grund av dimma och andra ronden fick lida och kommer nu att spelas klart på lördagsmorgonen lokal tid innan kvalgränsen kan dras.

Just nu leder Tyrrell Hatton på tolv under par och engelsmannen var fem under par på de 13 hål som han spelade under fredagen.

– Det var riktigt svårspelat idag så jag är nöjd med att vara fem under. Jag satte en hel del bra puttar och speciellt på slutet räddade jag par ett par gånger vilket känns bra, sa Hatton efteråt.

Den 29-årige engelsmannen har blivit något av en specialist på stortävlingar då tre av hans hittills fem segrar på Europaen Tour har kommit vid Rolex Series-tävlingar. Han vann Italian Open 2017, Turkish Airlines Open 2019 och BMW PGA Championship på Wentworth förra året.

Hatton följde upp sina två eaglar från första dagen med att göra ännu en på andra hålet andra dagen. Efter en bogey på trean fyllde Hatton sedan på med fyra raka birdies från hål sju till och med elva.

Bland dem den här läckra birdien efter bunkerbesök på åttonde hålet.

Samtidigt hamnade ledaren från första ronden, nordirländaren Rory McIlroy, i problem. Efter två tidiga birdies gjorde McIlroy bogey på hål fyra och sedan en dubbelbogey på hål fem. McIlroy är totalt sju under par efter 14 spelade hål och delar andraplatsen med tre andra spelare.

Största svenska glädjeämnet efter två dagar är Kristoffer Broberg som delar sjätteplatsen på sex under par efter två raka 69-ronder.

Broberg har haft stora skadebekymmer och därför spelat mycket sparsamt de senaste åren. Nu verkar dock “Kotte” ha fått ordning på ryggen och har bara gjort en bogey på de 36 första hålen i Abu Dhabi.

Broberg har fallit på världsrankingen till en 1 851:e plats och är med det den sämst rankade spelaren i fältet tillsammans med Förenade Arabemiratens amatör Ahmad Skaik. Men kan han bara hålla sig frisk så lär Broberg avancera ordentligt på alla listor med den grundkapaciteten som Haningespelaren har, och som gav den hittills enda ET-segern i BMW Masters 2015.

Övriga svenska resultat:

d19 Sebastian Söderberg (69-71)

d34 Alexander Björk (70-72)

d48 Henrik Stenson (-1 efter 12 hål)

d101 Robert Karlsson (77-70)

d122 Marcus Kinhult (+7 efter 10 hål)

WD Joakim Lagergren


Text: Martin Strömberg • 2021-01-22
TournyttAlexander BjörkEuropean TourHenrik StensonJoakim LagergrenKristoffer BrobergMarcus KinhultRobert KarlssonRory McIlroySebastian SöderbergTournyttTyrrell Hatton
Scroll to Top